16.5 C
Lviv
29.03.2024
Стрийщина

Злощасний міст через Західний Буг – залишки розібрали за добу. Розпочали ремонтні роботи…

На автомобільній дорозі між Львовом та Луцьком 3 травня поблизу села Гайок Львівської області обвалився міст через Західний Буг. Неймовірні фантастичні кадри облетіли мережу інтернет. На щастя, ніхто не постраждав. Можливо, тому, що Великдень ж…

Але це ж треба було “впасти”, щоб нарешті звернули увагу на аварійний міст.

На місці руйнування мосту на дорозі Н-17 у Львівській області впродовж доби були розібрані залишки конструкції і вже розпочато підготовчі роботи з будівництва нового мосту, який буде зводитися за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це у Facebook повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Міст через річку Західний Буг, як і більшість мостів в Україні, був побудований ще в 1960 році, і з того часу на ньому жодного разу не проводився капітальний ремонт. Під час ремонту дороги у 2015-2017 роках на ньому лише був знятий верхній шар асфальту і покладено новий.

Зруйнований міст через Західний Буг належав до розряду передаварійних і у 2020 році вже був включений до програми відновлення мостів. Розробка проєктної документації для його реконструкції на завершальній стадії.

Зокрема, у 2020 році Укравтодор провів дослідження мостового господарства в Україні, яке показало, що негайного ремонту потребують 895 мостів, з яких 169 перебувають в передаварійному стані.

До речі, торік схожа аварія сталася на мосту на трасі Н-23 через річку Чортомлик на Дніпропетровщині. На відновлення зруйнованої секції мосту знадобилося лише 7 місяців.

У 2020 році, за даними очільника Укравтодору, в рамках «Великого будівництва» вже були відновлені 158 мостів, а на 2021 рік заплановано відновлення принаймні 160 споруд.

У найстисліші терміни Укравтодор обіцяє побудувати й новий міст через Західний Буг.

Схожі повідомлення

Звернення до львівян!!! Після 23.00 – не освітлювати приміщення!

admin2

Маршрутка … без колеса

admin2

Замовляйте пам”ятники фірми “ART – STONE”: вигідно і якісно. Акція на виготовлення зі знижкою діє до 25 лютого 2023 року.

admin3

Стільське Горбогір’я – резиденція фотохудожників

admin2

На Львівщині 24 населені пункти знеструмлено через негоду

admin2

Нічна пожежа в Дрогобичі

admin2

Залишити коментар