16.5 C
Lviv
27.04.2024
Без категорії Україна

Смертоносні гриби. Двоє діток померли, ще двох дітей і їх вагітну матір рятують медики

Трагічна історія трапилась на Чернігівщині у селі Олександрівка. Там 26 квітня, багатодітна мати, з її слів- не вперше, назбирала грибів-зморшок у лісі поряд з домом і приготувала юшки для діточок, але це обернулось страшною бідою.

27 квітня до реанімації Чернігівської обласної дитячої лікарні в тяжкому стані доставили чотирьох малолітніх дітей з багатодітної родини із діагнозом “гостре отруєння невідомою речовиною”.

30 квітня померла 5-річна донька Аліна від зупинки діяльності внутрішніх органів.

Згодом, попри всі зусилля лікарів, 2 травня у реанімації помер 8-місячний син Віктор.

Двоє інших дітей, 3 і 6 років, перебувають у Києві в дитячій спеціалізованій лікарні Охматдит. Вагітна мати, яка спочатку не відчувала симптомів отруєння, зараз у важкому стані.

Сім’я знаходилась на обліку в соцслужб, як така, що знаходиться у складних життєвих обставинах. Коментарів від соціальних працівників наразі не було.

Ювенальні прокурори Чернігівської окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом злісного невиконання обов’язків по догляду за дітьми (стаття 166 Кримінального кодексу України).

Попри те, що діти не їли самих грибів, а лише юшку- воду в якій варились гриби- токсини, що потрапили в організм спричинили незворотні руйнівні процеси- відмову печінки, потім інших органів і нервової системи загалом.

Це безумовно кричуща ситуація і медики просять: до 14 років дітям не можна вживати грибів! Вони затяжкі для шлунку! Багато грибів є умовно їстівними, і щоб вирізнити їх від їстівних аналогічних- потрібно дуже добре знатись!

Як пояснює біолог Юрій Карпенко, родина ймовірно їла не зморшки, а отруйні строчки. Гриб – умовно їстівний, виділяє токсичні речовини. Їх легко сплутати.

Не наражайте на небезпеку себе і своїх рідних!

Згадалась дитяча пісенька, яку колись у Львові наспівав Іван Павло ” дощик паде-дітки ростуть(як грибочки)”.. дуже сумно, що діточки померли від такої невинної та страшної недбалості.

Сподіваємось, медикам вдасться повернути до життя двох діток, що зараз у важкому стані.

Схожі повідомлення

Надувні човни: особливості вибору

admin

Жителя Миколаєва, який стріляв у місцевого мешканця, взяли під варту

admin

Прихована історія: стала доступна цифрова версія документів НКВС за 1944-45 рр.

admin2

У Турці 27-річний бориславець викрав з помешкання речей та грошей на 100 тисяч гривень

admin3

Покупка залізничних квитків онлайн

admin

Знайшли тіло актора Паші Лі та з’ясували як він загинув

admin2

Залишити коментар