16.5 C
Lviv
29.03.2024
Новороздільська ОТГ

Благоустрій від підприємців Василишиних: хоча і затратний проєкт, зате зручний – і для відвідувачів магазину «ОНЛАЙН», і просто для людей….

Що й казати, гарну репутацію у новороздільців та гостей міста впродовж декількох  років здобув магазин «ОНЛАЙН», що на проспекті Шевченка.

Його власники, відомі у місті підприємці Василишини, затратили чимало фантазії та, звісно, і матеріальних ресурсів,  для оригінального внутрішнього та зовнішнього облаштування свого дітища, а також маркетингових зусиль,  аби запропонувати покупцям широкий асортимент товарів, зокрема, найсучасніших мобільних телефонів та іншої модної і потрібної всячини із цієї номенклатури. Одне слово, якщо судити за чисельними  відгуками мешканців,  бізнес – проєкт Василишиних відбувся і «ОНЛАЙН» користується популярністю у покупців.

Але при цьому не обійшлося, як кажуть, від несподіваного ефекту. Зокрема, мешканці, які йшли у своїх справах тротуаром з протилежного боку проспекту Шевченка, аби скоротити шлях до «Онлайну», що через дорогу, просто переходили спочатку через один центральний газон, що навпроти магазину, далі – через проспект і знову через ще один  газон, і аж тоді прямували в торгове приміщення. Так само чинили і водії: припаркувавши автівки навпроти «ОНЛАЙНУ», переходили через газон і теж ішли в магазин. Звичайно, усі могли потрапити у магазин  у інший спосіб: дійти до встановлених переходів через проспект  з одного або ж з другого боків. Але це був би дещо довший шлях. От і додумались мешканці до такого, можливо, не дуже цивілізованого маршруту. До речі, від частого ходіння на газонах утрамбувалися декілька доріжок.

Власники магазину запримітили цей «непорядок» ще рік – два тому. От і вирішили, попередньо порахувавши, скільки це коштуватиме витрат, встановити дві доріжки із бруківки. Аби, насамперед, було зручно для відвідувачів та і для «ОНЛАЙНУ», бо ж, коли негода, то відвідувачі заходили у магазин із забрудненим болотом взуттям та залишали сліди. І це теж непорядок, міркував підприємець Іван Василишин, до речі, воїн і колишній начальник штабу 8-го окремого батальйону «Аратта» ім. Андрія Гергерта  Української добровольчої армії. 

У 2020-му  роботу пригальмували тільки з тієї причини, що очікували на ремонт тротуару від центральної площі до крайнього 9-поверхового будинку, який мав виконуватися в рамках відповідної міської Програми ремонту доріг. Мислили прагматично: якою плиткою ремонтники укладуть доріжку, то такою ж вимостять і «свої» доріжки. Аби естетично вписатися у загальний вигляд.

Утім, через антикоронавірусні заходи та інші причини реалізація вказаної програми була відкладена. Тож  Василишини  вирішили реалізувати задумане цьогоріч. Звісно, звернулися із відповідним клопотання  у міську раду і вже 20 квітня виконавчий комітет прийняв рішення про надання дозволу  підприємцеві І. Василишину на проведення благоустрою – укладання тротуарної доріжки для доступу до магазину «ОНЛАЙН».

      Напередодні Великодніх свят  майстри , яких запросили власники магазину , приступили до роботи, звичайно, їм трохи підсобляли і працівники магазину, і навіть найстарший Василишин – пан Василь.

 І вже через два дні постали дві новенькі наскрізні тротуарні доріжки (див. фото). На них одразу ж появилися перші пішоходи і відвідувачі магазину «ОНЛАЙН», і просто люди, яким у особистих  справах зручніше перейти через проспект саме у цьому місці.

Можливо, їм та іншим мешканцям міста і невідомо, що прокладання тротуарних  доріжок профінансували підприємці Василишини. А ті знай – скромно про це мовчать, але, підозрюю, подумки тішаться реалізацією свого задуму. Та що поробиш – репортер  розповів новорозідльцям  про їхню корисну справу у цьому числі «Вісника Розділля». Тож вибачайте, шановні підприємці за розголос, але ваша ініціатива того варта…

Із Великоднем, добрі люди, Христос Воскрес!

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

На роботу запрошують швачок

admin2

Де можна придбати “Вісник Розділля”

admin2

Йосип СПАС: «Складайте подяку за кожен дарований Господом день»

admin2

Неділя, 19 грудня, – громадське обговорення бюджету-2022 Новороздільської громади

admin2

Браво, Кароліна Наконечна: Всеукраїнський конкурс мистецтв “Чорнобривці”- ПЕРШЕ місце, Міжнародний конкурс мистецтв “Кубок короля” – ДРУГЕ місце!

admin3

З понеділка, 15 листопада школи Новороздільської ОТГ виходять на очне навчання – але не всі!!!

admin2

Залишити коментар