16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Провакциновано понад 4 тисячі мешканців Львівщини. У Новому Роздолі цей процес розпочнеться із середи, 24 березня

Сьогодні,  19 березня, у Львівській ОДА відбувся брифінг, на якому йшлося про хід вакцинації на Львівщині. Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест ЧЕМЕРИС, станом на 19 березня  в області вакцинували 4100 медичних працівників.

  “Вакцинація на Львівщині триває, працює 10 мобільних бригад, які мають відповідні сертифікати на вакцину AstraZeneca(Covishield). Хочу відзначити, що впродовж останніх днів кількість охочих вакцинуватись зростає”, – наголосив Орест Чемерис.

За попередню добу із діагнозом COVID-19 госпіталізували 224 осіб. Скерували на самоізоляцію 2313 людей Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 2537 осіб.

“Черг і проблем з обстеженнями немає, щодоби виконується від 2500 до 2800 ПЛР-досліджень, і ми бачимо, що практично другий зразок є позитивним. Про погіршення ситуації свідчить госпіталізація, яку ми в області фіксуємо, більше 225 госпіталізованих щодоби. Це багато, у порівнянні з лютим, кількість становила близько 100 пацієнтів”, – зазначив Орест Чемерис.

Нагадаємо, оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) з вакцинокерованих інфекцій схвалив рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини Covishield/AstraZeneca з 4 до 12 тижнів.

Як повідомив  завідувач відділення первинної медичної допомоги Новороздільської міської лікарні Віталій АНДРІЮК вакцинація медичних працівників лікарні стартує у середу, 24 березня. Вакцинацію здійснюватиме  мобільна медична бригада зі Стрия.

Схожі повідомлення

У Новому Роздолі відійшла у засвіти останній політв’язень

admin2

25 лютого – відкриття місця пам’яті і слави Героїв Новороздільської громади і Героїв Небесної Сотні!

admin3

Річниця АФ «Розділля» – Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

admin2

Громадська організація ФК “Новий Розділ” висловлює щирі співчуття одному із членів правління клубу Сергію СТЕЧАКУ з приводу важкої втрати – смерті батька

admin3

Аналіз шкільної мережі Новороздільської громади

admin2

Графік вимкнення електропостачання у Новому Роздолі на 3 грудня

admin3

Залишити коментар