16.5 C
Lviv
25.04.2024
Новороздільська ОТГ

І став для нас Шевченко заповітом

“Ой, Тарасе, батьку наш, прийде-прийде ще той час – і прокинеться люд наш зі сну, і зустріне бажану весну” – дзвінкоголосо лунало під голубим небесним безмежжям над памятником Тарасові Шевченкові (гарне місце обрали новороздоляни для памятника нашому Генію і Пророку – ніби на кручі…). І вже третій рік поспіль на цих просторах вшановують память Шевченка – і березнева мінлива погода щораз мов на догоду. У невеличкому гурті слухачів тихо підспівують заповітні слова шевченкових віршів, а подекуди і сумно зітхають – “ой, якби встав наш Тарас і побачив, яка та Україна знедолена…”.

“Реве та стогне Дніпр широкий…” – потужним гімном розпочалися урочистості “З Шевченком у серці”, проведені творчим колективом МБК “Молодість”.

Так, 207 літ минуло від дня народження Тараса Григоровича, уже в серпні відзначатимемо 30-річчя Незалежності України, наголосила у вітальному слові міський голова Ярина Яценко, а його актуальне “БОРІТЕСЯ – ПОБОРЕТЕ” і донині звучить як наказ, як давня мрія, як одвічне прагнення українців до волі.

Дитячий вокальний ансамбль “Непосиди” (керівник Ірина Жигаль)
Власний вірш читає Микола Тимощук
Фольклорний ансамбль “Барвінок” (керівник Ольга Чайка)

Уривок із поеми “Княжна” читає бібліотекар Надія Пелющак
Захар Наконечний

У світі встановлено аж 1384 памятників Шевченкові, – додала цікавих фактів Ярина Володимирівна, – з них в Україні 1256, решта у містах Бразилії, Китаю, Америки, інших країн…

Дитячий вокальний ансамбль “Карамельки” (керівник Ірина Жигаль)
Вокальний ансамбль “Сузіря” (керівник Ірина Жигаль)
“Міні-новела” у виконанні директора міських бібліотек Галини Приріз

Дійсно, Пророк, бо минуло уже 207 років, а ми трепетно вникаємо у слова віршів Тараса Шевченка, а ми вслухаємося у його Заповіти і віримо у те, що “на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі”.


Схожі повідомлення

Багатолюдна акція прибирання набережної міського озера – можемо!

admin2

Ольга ШЕЛУДЬКО: «Станом на 3 вересня провакциновано 5 тисяч 211 мешканців Новороздільської громади. Серед освітян – першими вакцинувалися педагоги ЗШ №5 і ЗШ №2. Найвищий відсоток щеплень – у Роздільській СШ і Берездівецькому ДНЗ»

admin3

Чергова партія допомоги від отців-сальваторіанців

admin2

Новий Розділ – відключення електроенергії: графік на СІЧЕНЬ і яка ГРУПА

admin2

Щедрі дарунки для дітей з Новороздільської громади

admin2

Нове життя старої школи в Роздолі: коли малі речі стають поштовхом для великих кроків і стратегічних рішень. Про чинники успіху…

admin3

Залишити коментар