16.5 C
Lviv
30.04.2024
Новороздільська ОТГ

Нове приміщення “швидкої допомоги” – відкрито!

Сьогодні, 23 листопада, у Новому Роздолі відкрили оновлене приміщення для розміщення Центру екстреної медичної допомоги (або як звикло – швидкої допомоги).

Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці International Medical Corps (Міжнародний медичний корпус).

Минулоріч Центр екстреної медичної допомоги у нашому місті отримав новий автомобіль швидкої допомоги.

Зараз ведеться мова про ще одну бригаду, оскільки для такої великої громади як Новороздільська однієї бригади швидкої допомоги замало.

Відкриття медичного пункту стало частиною проєкту зі збільшення можливостей реагування на потреби внутрішньо переміщених осіб. Місто Новий Розділ прихистило кілька тисяч ВПО, як у колективних прихистках, так і в приватних господарствах.

Отож, у виділених приміщеннях замінили вікна та двері, капітально відремонтували кімнати перебування персоналу, облаштували комфортний санвузол з душем.

«Усі команди бригад, що виїжджають на виклики до пацієнтів, забезпечені медичною технікою та медикаментами. Від Міжнародного Медичного Корпусу ми отримали додатково рюкзаки екстреної медичної допомоги. Вони особливо стають у нагоді, коли потрібно добиратися до пацієнта у гірських регіонах. Понад 250 працівників нашого Центру мали тренінги з ментального здоров’я.

Зараз близько двох сотень працівників пройдуть сертифіковані тренінги з підтримки життя травмованого пацієнта, з питань хіміко-радіологічної небезпеки для медичних працівників та з першої медичної допомоги для водіїв. Ці тренінги для нашого Центру буде проводити IMC. Дякую ще раз від усієї нашої служби за те, що ви робите для нас і за те, що підтримуєте Україну!», – зазначив керівник Центру ЕМД Андрій Васько.

На церемонії урочистого відкриття також були присутні голова департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, голова Новороздільської ОТГ Ярина Яценко, заступник голови Стрийської РВА Володимир Швед а також представники ММК: Дамір Росо та Артем Грицик.

Схожі повідомлення

Волейбольний матч з житомирянками

admin2

Поступив дзвінок про замінування міської ради

admin2

Прощалися з Героєм Русланом ВАЛЬСЬКИМ

admin3

Де у Новому Роздолі можна виміряти сатурацію

admin2

«Велике переселення» у смт. Розділ

admin2

„Найвища честь для нас боронити свою країну”, або Ще раз про легендарний 8-й окремий батальйон УДА “Аратта” ім. Андрія Гергерта

admin3

Залишити коментар