16.5 C
Lviv
18.05.2024
Україна

22-річний мешканець Яворівщини за 12 тис. дол. США “сприяв” ухилянту у переправленні за кордон…І був викритий правоохоронцями. Доведеться відповідати по закону

Правоохоронці затримали мешканця Яворівщини за підозрою у незаконному переправленні ухилянта через державний кордон.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Нацполіції України у Львівській області.

Як встановили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, затриманий мав надати документи, які дозволяють безперешкодний перетин кордону України, для особи, яка такого права не має.

Зловмисника, 22-річного мешканця Яворівського району, правоохоронці затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ним 12 тисяч доларів США. За вказану суму він повинен був надати «замовнику» – чоловіка призовного віку, комплект документів, які надають тому право безперешкодного перетину державного кордону України.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, за рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою.

Схожі повідомлення

Максим Козицький: «Ми робимо все можливе, щоб жителі Нового Роздолу та Новояворівська не мали проблем ані з опаленням, ані із суттєвим зростанням його ціни»

admin3

24 лютого – дата зламу світової історії: очима сержанта Маркуса

admin2

Я не дам вам кривдити цей босий, тихий і самозабутий народ

admin3

Сепаратисти замаскували вибуховий пристрій під дитячу іграшку

admin1

Ті, хто не стоїть або не поновився на військовому обліку та планує виїзд за межі району чи області, мають взяти дозвіл у ТЦК, – Залужний

admin3

Випадкова загибель чи чергова провокація від Росії?

admin2

Залишити коментар