16.5 C
Lviv
30.04.2024
Новороздільська ОТГ

Вшанування Героїв Небесної Сотні у Новороздільській громаді

Сьогодні, 20 лютого, День пам’яті Героїв Небесної Сотні , які поклали своє життя за наше майбутнє. Подвиг Героїв Небесної Сотні – це та велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному мінливому світі.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ !!! Сьогодні під цим гаслом в усіх населених пунктах Новороздільської громади пройшли заходи вшанування Героїв Небесної Сотні.

Тужно лунала гімн-символ “Пливе кача по Тисині…”, у памяті зринали обличчя Героїв, котрих вся країна знала поіменно, а думки щораз повертались до паралелей – події 8-річної давності і бентега нинішніх тривожних дій на сході…

У Новому Роздолі, на площі біля пам’ятника Т.Шевченку, відбувся вечір пам’яті Героїв Небесної Сотні. Захід відбувся за участі першого заступника міського голови Михайла Гулія, заступниці голови Ольги Ганачевської, священників та мешканців громади. Присутні поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Під час урочистих заходів, з нагоди 95-річчя Ольга Ганачевська нагородила мешканця громади, Івана Фердинандовича Войцехівського подякою та пам’ятним подарунком.

Урочисті заходи із вшанування Героїв Небесної Сотні пройшли у всіх населених пунктах Новороздільської громади.

Розділ. Мешканці селища зібралися біля памятного знаку Небесній Сотні і стели “Вони полягли за волю України!”…

І мовчки сотня непокорених Героїв відходила у чисті небеса…Сумуємо… Пам’ятаємо…

”Скільки життів покладено,Скільки скалічених душ…?

Вшанували Героїв Небесної Сотні, їх відвагу, силу духу, міць і єдність, готовність боротися за демократичне майбутнє нашої держави і у с. Горішнє біля фігури Божої Матері.

“Дякуємо Героям, що віддали життя заради нас з вами, заради нашого майбутнього!” – прокоментувала Марія Коцюмбас

У селі Берездівці вшанували Героїв Небесної Сотні. “Запалимо свічу за тих, хто вже не з нами, кого у полон забрали сили злі, станьмо разом всі, мов ангели військами, боронити мир від лиха на землі. Запалім свічу ми піснею до Бога, щоб жили в добрі і діти і батьки, хай прийде любов до нашого порога і сильна Україна стане на віки!!!” – Леся Грохола

Небесній сотні шана й молитви,

За чисті душі, що злетіли в небо.

Їм шлях високий, Боже, освяти,

І в мирі, Господи, Прийми до себе.

У Народному домі с. Гранки-Кути віддали шану полеглим героям Небесної Сотні, запалили “Свічку пам’яті” та біля могили воїнам УПА о.Степан відслужив панахиду за всіма загиблими.

.

Після Богослужіння у церкві християнські громади УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці та УПЦ Вознесіння Христового мешканці Березини прийшли до пам‘ятника загиблого односельчанина Марунчака А.М., активіста Революції Гідності, щоб віддати належну шану та подяку йому та Небесній Сотні за їх героїзм. Дійство почалось із виступів школярів місцевої школи , котрі коротко пригадали нам про ті криваві 2013 – 2014 р.р. і що ворог знову зазіхає на нашу державу.Щоб показати, що ми єдині і неподільні —заспівали Гімн України. Потім відбувся молебень з участю священників Петра Курпіти та Ігоря Фока.З дуже зворушливими і повчальними промовами звернулися священники до громади.

Священник І.Фок закликав людей до єдності: на превеликий жаль, історія залишила нам незаперечний факт, що у нашому народі не завжди шанували єдність, якої бракує і сьогодні … Священник Петро Курпіта наголосив, що настали нові випробування для нас і країни. Ворог знову зазіхає на наші землі. Лише справжні християни, патріоти своєї землі, ніколи не покинуть країну у такий випробувальний для час. У селі є свої герої — ветерани АТО. І тому священник запропонував організувати свою службу оборони. Адже втікати нікуди: тут наша земля, за плечима наші діти, внуки, правнуки.

Піс

Схожі повідомлення

Сьогодні, 1 листопада, 9-й день, коли відійшла у Засвіти наша 44-річна донечка Галина

admin3

Рефлексії вболівальника про гру ФК «Новий Розділ» у крайніх матчах на тлі двох ігор київського «Динамо із австрійським «Штурмом»

admin3

Настільний теніс у Новороздільській громаді: підсумки 2021 року та турніру, що проходив 23-25 грудня

admin3

25 жовтня. Відключення світла

admin2

Перша ліга Львівщини з футболу – 2024: матчі 21 квітня

admin3

Змагання з настільного тенісу, присвячені Дню міста, були вражаюче напруженими. Перемогли – сильніші та вольові спортсмени

admin3

Залишити коментар