
А ви знали, що в східних країнах імбир вважають універсальними ліками? І це не дивно. Адже вчені винайшли понад 20 його корисних лікувальних властивостей. А ще імбир широко використовується в кулінарії. До страв японської кухні обов’язково подають маринований імбир. Суші та роли не є виключенням. Замовляючи з доставкою суші в Івано-Франківську, вам обов’язково привезуть разом з ними маленьку місткість з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.
Які корисні властивості притаманні кореню імбиру?
Імбир це цілющий корінь з величезним вмістом корисних речовин:
- Вітаміни А, С, Е, К, групи В;
- Мікроелементи та макроелементи: цинк, фосфор, кальцій, залізо, магній, кремній та багато інших;
- Корисні ефірні олії;
- Незамінні амінокислоти: лізин, метіонін, фенілаланін.
Імбир, приготований за традиційними японськими рецептами, зберігає всі поживні речовини та користь для здоров’я властивості:
- Профілактика і лікування простудних захворювань;
- Є сильним антиоксидантом;
- Має імуномодулювальні властивості;
- Має зігрівальний ефект, покращується кровообіг по судинах;
- Стимулює та покращує роботу головного мозку;
- Сприяє зниженню ваги, покращується метаболізм та цикл Кребса;
- Знижує рівень шкідливого холестерину;
- Регулює перистальтику кишківника;
- Має знеболювальну дію;
- Протиблювотний засіб.
Як використовують імбир під час вживання суші?
Завдяки імбиру страви японської кухні набувають неперевершеного смаку. На відміну від європейців, які надають перевагу меленому імбиру, японці вживають його у маринованому вигляді. Таким чином, вважають вони, зберігаються всі корисні властивості кореня.
Як їдять суші з імбиром? Деякі гурмани суші вважають, що імбир треба вживати між прийманням окремих видів суші й ролів. Так можна позбутися післясмаку. Бамбуковими паличками беруть пелюсток маринованого імбиру, опускають конкретно в соєвий соус та з’їдають на початку трапези, щоб освіжити смакові рецептори та між прийняттям різних видів японських рибних смаколиків.
Крім того, є ще певні причини, завдяки яким японці обов’язково подають до суші маринований імбир:
- Дозволяє всім інгредієнтами страви заграти новою гамою смаків, підсилює аромат страви;
- Завдяки дезінфекційним властивостям імбиру, значно знижуються ризики підхопити інфекцію від напівсирих продуктів;
- Маринований імбир допомагає краще переварювати їжу;
- Нейтралізує паразитів в сирій рибі.
Спробувати та оцінити вишукані страви японської кухні можна в будь-якому закладі Pronto. Всі страви тут готують з любов’ю, щоб ви насолодилися ароматами й смаками східної кухні.