16.5 C
Lviv
16.03.2025
«Вісник Розділля»
Без категорії

Маринований імбир: як правильно їсти імбир до суші?

65f05fdbd2910.webp

А ви знали, що в східних країнах імбир вважають універсальними ліками? І це не дивно. Адже вчені винайшли понад 20 його корисних лікувальних властивостей. А ще імбир широко використовується в кулінарії. До страв японської кухні обов’язково подають маринований імбир. Суші та роли не є виключенням. Замовляючи з доставкою суші в Івано-Франківську, вам обов’язково привезуть разом з ними маленьку місткість з маринованим імбиром, соєвим соусом і васабі.

Які корисні властивості притаманні кореню імбиру?

Імбир це цілющий корінь з величезним вмістом корисних речовин:

  • Вітаміни А, С, Е, К, групи В;
  • Мікроелементи та макроелементи: цинк, фосфор, кальцій, залізо, магній, кремній та багато інших;
  • Корисні ефірні олії;
  • Незамінні амінокислоти: лізин, метіонін, фенілаланін.

Імбир, приготований за традиційними японськими рецептами, зберігає всі поживні речовини та користь для здоров’я властивості:

  • Профілактика і лікування простудних захворювань;
  • Є сильним антиоксидантом;
  • Має імуномодулювальні властивості;
  • Має зігрівальний ефект, покращується кровообіг по судинах;
  • Стимулює та покращує роботу головного мозку;
  • Сприяє зниженню ваги, покращується метаболізм та цикл Кребса;
  • Знижує рівень шкідливого холестерину;
  • Регулює перистальтику кишківника;
  • Має знеболювальну дію;
  • Протиблювотний засіб.

Як використовують імбир під час вживання суші?

Завдяки імбиру страви японської кухні набувають неперевершеного смаку. На відміну від європейців, які надають перевагу меленому імбиру, японці вживають його у маринованому вигляді. Таким чином, вважають вони, зберігаються всі корисні властивості кореня. 

Як їдять суші з імбиром? Деякі гурмани суші вважають, що імбир треба вживати між прийманням окремих видів суші й ролів. Так можна позбутися післясмаку. Бамбуковими паличками беруть пелюсток маринованого імбиру, опускають конкретно в соєвий соус та з’їдають на початку трапези, щоб освіжити смакові рецептори та між прийняттям різних видів японських рибних смаколиків.

Крім того, є ще певні причини, завдяки яким японці обов’язково подають до суші маринований імбир:

  • Дозволяє всім інгредієнтами страви заграти новою гамою смаків, підсилює аромат страви;
  • Завдяки дезінфекційним властивостям імбиру, значно знижуються ризики підхопити інфекцію від напівсирих продуктів;
  • Маринований імбир допомагає краще переварювати їжу;
  • Нейтралізує паразитів в сирій рибі. 

Спробувати та оцінити вишукані страви японської кухні можна в будь-якому закладі Pronto. Всі страви тут готують з любов’ю, щоб ви насолодилися ароматами й смаками східної кухні.

Related posts

Друг Вік назавжди у строю! Перша бойова втрата добробату “Аратта”. Царюй у Господі, Друже!

admin1

Бив маму та бабусю: на Сколівщині чоловік отримав вирок

admin

Історико – культурний заповідник “Стільське городище” : від сивої давнини і до наших днів…

admin3

Четверо дітей травмовані внаслідок автозіткнення на Львівщині

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 6 серпня

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 25 жовтня

admin