Будь-яка хазяйка знайома з проблемою, що приготувати на вечерю. Ми ж хочемо вас познайомити з останнім кулінарним трендом, який прийшов до нас зі Сходу – це боули. Боули мають безліч переваг, що робить цю страву не тільки смачною, а і корисною. А спробувати боул у Львові можна не тільки в ресторані, а і замовити доставку на дім. Спочатку ми розкажемо про плюси цієї страви, а в кінці поділимося рецептом, як приготувати смачний боул вдома.
Поживність та користь страви
Правильний боул містить лише корисні інгредієнти, які мають високу поживну властивість. Це морепродукти, риба, свіжі овочі, кіноа, бурий рис, гречана локшина та багато інших.
З’їдаючи порцію боулу, ви отримуєте білки, складні вуглеводи, корисні жири та природні вітаміни й мікроелементи. Якщо ви перебуваєте на дієтичному харчуванні, то боул легко підлаштувати під вашу дієту.
Естетичне задоволення
Ще одна особлива відмінність страви полягає в її привабливому зовнішньому вигляді. Ви, мабуть, спостерігали за яскравими фотографіями боулів в Інстаграмі, які кулінарні блогери викладали на своїх сторінках. Деякі просто виглядають як витвір мистецтва.
Головна родзинка цієї страви – інгредієнти не потрібно перемішувати. Хотіли б ви мати таку вечерю?
Різноманітність смаків
Завдяки різноманіттю інгредієнтів, кожен окремий боул це унікальна страва. Експериментуючи зі смаками, ваші вечері не будуть схожі одна на одну. Але не варто також додавати до однієї тарілки все те, що знайдете у своєму холодильнику. Перед приготуванням, потрібно все максимально продумати, щоб смаки доповнювали один одного, а інгредієнти відповідали правилу боулу: баланс білків, жирів, вуглеводів.
Боул з рисом, куриною грудкою й овочами
Для приготування боулу з рисом нам потрібні наступні інгредієнти:
- 0,5 склянки бурого рису;
- 1 шт. куриної грудки середнього розміру (300 – 400 г);
- 3 помідори Чері;
- 2 ст.л. кукурудзи консервованої або зеленого горошку;
- 50 г сиру фета;
- 1 огірок свіжий;
- кунжут;
- оливкова олія;
- соєвий соус;
- сіль, перець до смаку.
Рис промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2, та проваріть до готовності, близько 30 хвилин. Філе курки посоліть, поперчіть з обох боків, та обсмажте на розпеченій сковороді до золотавого кольору. Поріжте на невеликі шматочки.
У глибоку миску викладаємо спочатку рис, зверху курку, кукурудзу, горошок, помідор, нарізаний скибочками огірок і сир. Викладаємо таким чином, щоб продукти не перемішувалися між собою. Заправте соєвим соусом, зверху посипте кунжутом.
Не кожен хоче витрачати свій вільний час на готування страв, а краще провезти його з рідними людьми. А спробувати ідеальний корисний боул можна й іншим чином. Просто замовляйте страву в Poke Lulu.