16.5 C
Lviv
29.03.2024
Україна

“Подарунок” екс-голови ЛОДА відомим спортсменам … арештували

Пустомитівський райсуд Львівської області арештував земельні ділянки, які у 2019 році тодішній голова Львівської ОДА Маркіян Мальський виділив у власність чотирьом відомим спортсменам, оскільки вони перебувають у власності інших людей.

Йдеться про земельні ділянки площею по 0,1 га в селі Горішній, неподалік Вулецького лісу на Сихові. Їх Мальський як голова ЛОДА передав у власність шахісткам Марії та Анні Музичук, боксерові Андрію Котельнику та тренеру з боксу Дмитрові Сосновському. Відповідні розпорядження були оприлюднені на офіційному сайті облдержадміністрації.

Земля призначалася для індивідуального дачного будівництва, і в 2019 році спортсмени-отримувачі зареєстрували право власності.

Проте у 2021 році до суду звернулися особи, які заявили що вже користуються цими землями близько 40 років, а право власності отримали за рішеннями сільської ради села Пасіки-Зубрицькі.

Одна з ділянок була віддана в приватну власність ще у 1996 році, інші у 2007 та 2010 роках. Водночас зазначається, що позивачі лише зараз вирішили завершити оформлення права власності з присвоєнням кадастрових номерів.

У позовній заяві позивачі вказали, що спортсмени жодного стосунку до ділянок не мають та ніколи ними не користувалися, і вимагали забезпечення позову, поки буде розглядатися ця справа.

Схожі повідомлення

«Сьогодні маски скинуті», – духовенство Львівської єпархії УПЦ (МП) виступило за повну незалежність церкви від Москви

admin3

Гайда у гори: перелік популярних маршрутів на вершини Львівщини        

admin3

Як правильно вибрати сушку для овочів та фруктів

admin

Національна поліція України направила до суду 29 кримінальних проваджень за злочинами проти журналістів

admin3

Подарунки з Майстерні помічників Миколая доставлені діткам з соціально незахищених сімей Новороздільської, Миколаївської та інших громад

admin3

Найсмачніші шедеври м’ясної гастрономії: Стейк і його неперевершена магія

admin

Залишити коментар