16.5 C
Lviv
02.05.2024
Новороздільська ОТГ

Перший турнір з міні – футболу серед учнів шкіл Новороздільської громади завершився перемогою команди ліцею ім. В. Труша. «Срібло» і «бронза» – у команд з смт Розділ та ЗЗСО №3

Декілька годин тому на спортивному майданчику зі штучним трав’яним покриттям на території ЗЗСО №3 імені Андрія Гергерта завершилася  фінальна частина командних змагань  з міні – футболу серед учнів шкіл Новороздільської громади, присвячених пам’яті випускника школи, старшого лейтенанта ЗСУ, який 27 березня 2022 року загинув смертю хоробрих у боях біля селища Новотошківка Луганської області.

Нагадаємо читачам, спорудження майданчика профінансували  батьки Героя –  Михайло Анатолійович та Любомира Несторівна, вчителька англійської мови у третій школі, де, власне, навчався і їхній єдиний син Ростислав. Благородну ініціативу подружжя Бальзанів оперативно продовжила міська влада, зокрема, згідно з  розпорядженням міського голови започатковано  щорічний футбольний турнір між шкільними командами до Дня захисників та захисниць України пам’яті воїна Ростислава Бальзана. Отака, власне, передісторія вказаних змагань.

Минулого четверга,5 жовтня, відбулося урочисте відкриття сучасного багатофункціонального міні – стадіону (про цю знакову подію у фейсбук – версії «Вісника Розділля» було подано низку докладних повідомлень, а також буде висвітлено у міській газеті у п’ятницю, 13 жовтня, тож констатуємо лишень хронологічний зріз, котрий передував проведенню важливого  патріотичного почину, спрямованого, як зазначено у відповідному Положенні, погодженому начальником відділу освіти Галиною Панчишин та затвердженому начальником Управління культури, спорту та гуманітарної політики Новороздільської міської ради Володимиром Засанським, на підвищення масовості дитячо – юнацького футболу в громаді, організацію фізкультурно – оздоровчої та виховної роботи, зміцнення здоров’я дітей, залучення до регулярних занять футболом, виявлення здібних футболістів, популяризації та розвитку футболу).

І ось  через тиждень, 11-12 жовтня, відбувся захоплюючий турнір, у якому змагалися 7 команд шкіл нашої громади – 5 новороздільських, а також футбольні дружини з  Березини та  Роздолу. Згідно з Положенням про проведення  командних змагань  з міні – футболу серед учнів шкіл Новороздільської громади,   до участі в змаганнях допускалися учні 2011 р. н. і молодші, а  команди складалися із 9 футболістів та, звісно, представника команди. Тривалість гри – два тайми по 12 хвилин, перерва – 5 хвилин. Арбітрами турніру були викладачі відділення футболу  Новороздільської ДЮСШ Володимир Поливка та Володимир Казбан, дуже відомі у минулому футболісти новороздільського «Хіміка», львівських  «Карпат» та інших клубів. 

 За право виборювати нагороди вищої проби  у фінальних іграх команди змагалися поміж собою вчора, 11 жовтня,  у двох групах. За підсумками групових поєдинків до фінального етапу увійшли по дві команди з групи, які зайняли перше та друге місця.

Сьогодні о 12.00 год. першими вийшли на поле  змагатися за призове третє місце команди ЗЗСО №3 ім. Андрія Гергерта та Березинської ЗЗСО ім. Андрія Марунчака.  Це був завзятий принциповий та безкомпромісний поєдинок суперників, які прагнули у стартовому турнірі  з міні – футболу серед учнів шкіл Новороздільської громади завоювати бодай «бронзові» медалі. Утім, вмотивованішими та уперто завзятішими  проявили себе гравці команди третьої школи. Що й не дивно, адже вони представляли школу, де колись вчився Герой України Ростислав Бальзан, де навчає дітей його матуся. Власне, вони і перемогли візаві з рахунком 2:0.

Треба було бачити їхній непідробний тріумф, а в цю мить  репортер мимоволі помітив  радісні емоції на обличчі Любомири Несторівни, яка уважно спостерігала за перебігом поєдинку з-за огорожі майданчика. Привітавши  з успіхом учнів школи, ваш репортер принагідно поцікавився, чи її син  Ростислав у шкільні роки займався футболом. «Авже ж займався, як і більшість дітей у такому віці. Але згодом Ростик почав відвідувати секцію дзюдо СК «Титан – Спорт», де тренером відомий наставник Роман Кресан, і займатися боротьбою йому  припало більше до вподоби» , – відповіла Любомира Несторівна і знову засумувала…

Ну а наступна гра за «золото» між командами Новороздільського ліцею ім. В. Труша та Роздільського ЗЗСО була справді гідною фіналу. У запеклому спортивному герці  зійшлися достойні суперники. Це був відкритий захоплюючий поєдинок, як би охарактеризували фахівці, на зустрічних курсах. Утім,  основний час завершився унічию. І настав над відповідальний момент – пробиття серії  пенальті. У цій «лотереї» із 3-х ударів, які пробивала кожна команда, вправнішими були футболісти Новороздільського ліцею ім. В. Труша, які забили два пенальті поспіль. Натомість удари роздільчан двічі поспіль відбив голкіпер «ліцеїстів». О, це були незабутні миті несамовитої радості команди переможця та вчителя фізичної культури Новороздільського ліцею ім. В. Труша Романа Брандибури!

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 387330985_883899806643394_2341021406048172689_n-1024x768.jpg

Репортеру вдалося на хвилину перервати вируючі емоції Романа Марковича і отримати бліц – коментар стосовно обрання для виконання пенальті саме гравців, які не схибили: « Насамперед, хочу висловити вдячність організаторам турніру, адже вони започаткували турнір, де змагатимуться школярі і вдосконалюватимуть та «екзаменуватимуть» свою футбольну майстерність. Низький уклін батькам Героя України Ростислава Бальзана, які подарували школі, а скажу ширше – і Новому Роздолу такий сучасний майданчик із штучним покриттям. Щодо обрання виконавців пенальті.  Так, це було і непросто і дуже відповідально, але я керувався насамперед психологічним станом гравців і під час гри, і по завершенні основного часу. Такий підхід виявився оптимальним, от ми і перемогли».

А згодом відбулися щемні миті завершальної частини турніру – церемонії нагородження переможців, яку провадили Володимир Засанський, начальник відділу фізичної культури та спорту Олександр Придатко, директор ЗЗСО №3 Володимир Павлів, а також долучилася і мати Героя Любомира Несторівна, яка приготувала для усіх команд – учасниць  додаткові нагороди. Докладніше – у наст. числі «ВР».

Іван БАСАРАБ   

Схожі повідомлення

В рамках німецько – українського проєкту у Новороздільському професійному ліцеї відбувся черговий тренінг та практичний семінар зі зварювання

admin3

Оперативно про COVID-19 на Львівщині за добу 01.04.2021

admin3

Оксана Труш про ділову поїздку до Німеччини представників профтехосвіти

admin2

Новороздільська територіальна громада виборола ПЕРШЕ місце за результатами УІІІ спортивних ігор серед людей з інвалідністю і ТРЕТЄ місце – серед ветеранів спорту!

admin3

Буся Вовчик – крилатий мешканець Станківців

admin2

ОСББ «ЛЮКС Розділ» є одним з 8 ОСББ області і першим у Новому Роздолі, яке реалізувало проєкт та отримало грант за програмою “Енергодім” Фонду енергоефективності

admin3

Залишити коментар