16.5 C
Lviv
04.05.2024
Новороздільська ОТГ

Якщо по – чесному, ФК “Новий Розділ” програв ФК “Турбо” з рахунком 1:2 по грі. Мабуть, тренерський “розбір польотів” поєдинку погодиться із таким вердиктом

Утім, це тільки персональна оцінка вашого автора висліду матчу між лідерами Чемпіонату Львівської області серед команд 2/3ліги. Якщо ж додати до такої характеристики коментарі трьох ветеранів новороздільського футболу різних поколінь, з якими вдалося після завершення гри поспілкуватися репортеру “ВР” , то вони майже ідентичні із такою оцінкою гри.

Очевидно тренерський штаб клубу на чолі з головним тренером Андрієм Гарапцьом проведе із гравцями ретельний “розбір польотів” і буде вказано на причини, які призвели до поразки “новороздільської машини” (таке образне визначення потужного, ефектного і ефективного стилю гри, яий демонструвала на команда фактично зі старту Чемпіонтату Львівщини, почув від одного відомого у минулому гравця “Хіміка”).

Утім, нашу команду переміг сильний суперник, який, до речі, має найкращий показник серед команд усіх ліг, які беруть участь у обласній футбольній першості, – жодної поразки (!) і тільки одна нічия.

Впродовж матчу вдалося мимоволі познайомитися з президентом ФК “Турбо” Михайлом Бойком і, користуючись нагодою, поставити йому декілька запитань як про клуб, так і стосовно такого високого показника. Отже, це, по суті, сільська команда, створена на ентузіазмі пана Михайла та декількох місцевих палких фанатів футболу, які декілька років тому створили ФК “Турбо”. Основу команди склали випускники сільської школи – амбітні і енергійні юнаки, запалені ідеєю самореалізуватись як футболісти. І ось вже три роки команда бере участь у обласній першості і демонструє ріст ігрової майстерності. До прикладу, у минулому сезоні команда дійшла до другого місця у Чемпіонаті серед команд 2/3 ліги.

І в цьому сезоні команда впевнено очолює турнірну таблицю. До слова, поставив пану Михайлу і декілька “незручних” запитань, на які почув відверті відповіді. Перше стосувалося невиразної гри “турбівців” з новороздільцями у першому колі на власному стадіоні (це дещо умовно, бо оскільки у їхньому селі поки що немає футбольного поля, яке відповідало б стандартам, то клуб приймає гостей на стадііоні у сусідньому Хирові). Зокрема, наші хлопці володіли ігровою ініціативою, на жаль, не використали для взяття воріт суперника декілька чудових нагод, ще й пенальті не реалізували. Натомість “турбівцям” вдалося якось та забити переможний гол. “Так, мушу визнати, що у тому матчі ваша команда була сильнішою у багатьох компонентах, тож на поразку не заслуговувала. Факт. Проте перемогу здобув наш клуб. До речі, ми ретельно проаналізували цей поєдинок, зробили відповідні виснвки і відтоді граємо злагодженіше, а головне результативно.

Також відверто зізнаюся, що у Новий Розділ приїхали за “нічиєю”, бо ж були готові, що ваші гравці мобілізують на “матч помсти” з нами сповна. Тому вважали такий результат прийнятним. Утім, наші гравці, вважаю, перевершили в неділю самі себе і заслужено перемогли з рахунком 2:1. Хоча новороздільці наприкінці другого тайму таки вийшли на свій звичний ефективний рівень, заграли комбінаційно і, можливо, якби не свисток арбітра про завершення матчу, таки забили гол. Та ба!…

І це підтверджує, що футбол непередбачувана гра, тому до кожного матчу слід готуватися з повною самовіддачею на тренуваннях, а на полі не “відхилятися” від обраної схеми. Інакше розплата неминуча.

Звісно, редакція очікує також на традиційний коментар головного тренера ФК “Новий Розділ” Андрія Гарапця, бо наступної п”ятниці після декількатижневої перерви вийде черговий номер “Вісника Розділля” у паперовому варіанті. Завершуємо текст із оптимізмом і вірою, що ФК “Новий Розділ” має достатній потенціал і достатньо часу, аби досягнути поставленої мети.

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Просимо небайдужих людей  здати кров для важкохворої дружини загиблого у 2023 році воїна – новороздільця,  Героя України Івана СКОБЛІЯ

admin3

ФК “Новий Розділ”: за два роки з дня заснування успіхи вагомі, а перспектива обнадійлива. Так тримати!

admin3

Благоустрій території церкви силами громади і спонсорської допомоги

admin2

Два громадські слухання у неділю

admin2

До уваги поетів – аматорів Новороздільської громади!

admin3

Гайда на гаївки! Новороздільський Пласт запрошує на святкування найрадіснішої традиції України

admin1

Залишити коментар