16.5 C
Lviv
30.04.2024
Новороздільська ОТГ

Кортеж із тілом воїна – земляка Івана КРАСІВСЬКОГО у скорботі зустрічали рідні та мешканці давнього містечка Розділ

Сьогодні, 17 липня, давнє містечко Розділ (а тепер – селище у складі Новороздільської територіальної громади) від рання готувалося до сумної зустрічі із кортежем з тілом полеглого за Україну земляка – 36- річного Івана КРАСІВСЬКОГО, який  загинув 07.07. 2023р. в результаті наступально- штурмових дій з метою відновлення раніше втраченої позиції, отримавши поранення несумісні з життям в районі с.Берестове Бахмутського району Донецької області.

Вже о 10..00 год. містечко гарячим обручем оповила пекельна спека, однак кожен з чисельних мешканців селища, котрі прибули вшанувати власною присутністю воїна – земляка, не зважали на гарячий атмосферний жар і терпеливо очікували почт із труною Героя.

Задіяні у процесуальному ритуалі мешканці селища, очевидно, за дорученнм місцевої влади, осередку тероборони та освітянських закладів, за хвилю – другу до прибуття кортежу запалювали вздовж вулиці свічечки у лампадках. Все відбувалося чітко і злагоджено , тож коли на головній вулиці Роздолу появився військовий кортеж із тілом воїна Івана Красівського, роздільська громада в єдиному скорботному ланцюзі стала навколішки і в такому вияві співчуття перебувала аж поки транспортний конвой, який доставив Героя у рідне містечко, не попрямував до домівки, де він народиввся.

Перебуваючи у згромадженні роздолян, вашому автору вдалося коротко поспілкуватися з місцевими мешканцями щодо їхнього героя – земляка. Отже, всі співрозмовники дуже тепло відгукувалися про Івана Красівського, його родину, молодшого брата і матінку, яка займає важливу посаду у відомому підприємстві, що спеціалізується на вирощуванні квітів. А ще вони повідомили, що Іван Красівський є однокласником полеглого за Україну воїна Мар”яна Каптованця – добровольця УДА, а згодом військовослужбовця ЗСУ (докладнішу інформацію про Івана Красівського буде подано у наст числі “ВР”).

Наостанок подаємо офіційну інформацію Новороздільської міської ради:

Парастас відбудеться сьогодні, 17 липня, о 20:00 в будинку де проживав Іван з родиною

⚫ Чин похорону завтра , 18 липня, о 12:00

Вічна пам’ять захиснику України.

Схожі повідомлення

Головний тренер Андрій ГАРАПЦЬО, воротар Роман БІЛИЙ та нападник ФК “Новий Розділ” Руслан ОЛЕКСЮК – найкращі у третій лізі Львівської області у трьох номінаціях!

admin3

У неділю, 12 грудня, Святий Миколай відкриває резиденцію у МБК “Молодість”

admin2

Трагічна втрата перед Великоднем

admin2

Новороздільська громада у розрізі конкурсу мікропроєктів: 15 місце із 73!

admin2

Чотирьох лікарів у Новому Роздолі судитимуть за смерть вагітної пацієнтки

admin2

Звернення спільноти “Ми разом” до небайдужих новороздільців: допоможіть плести маскувальні сітки, які вкрай необхідні нашим захисникам на фронтах!

admin3

Залишити коментар