16.5 C
Lviv
27.04.2024
Україна

Переїзд на час ремонту

Отже, ремонт.

Ви наважилися і розпочали підготовку. Замовили дизайн-проект. Упорядкували кошторис. Погодили інженерні плани. Знайшли компанію чи бригаду робітників, яким готові доручити перетворення квартири. Що ж, здається, підготовчий етап майже завершено і незабаром можна буде починати. Однак залишається вирішити одне важливе питання – де та як ви з родиною проведете час ремонту? Що робити, щоб уберегти від пошкоджень меблі та речі, якими зараз заповнена ваша квартира? Замовляйте вантажні перевезення у Львові на сайті vp.lviv.ua

ДЕ ЖИТИ?

Саме це питання варто вирішити насамперед, і ваш вибір визначить подальші дії. Варіантів може бути дуже багато – все залежить від ваших пріоритетів (наприклад, економія чи комфорт), можливостей та інших факторів. Розглянемо основні.

Квартира з ремонтом

Що ж, таке трапляється – люди відмовляються від ідеї переїзду та залишаються жити у тій квартирі, де йде ремонт. Це може бути прийнятно, якщо ремонт намічається косметичний, без шумних, брудних робіт і суттєвих переробок. Але будьте готові до різноманітних незручностей. І ваш побут доведеться підлаштовувати під хід ремонтних робіт і ремонт коригувати з урахуванням вашого проживання в квартирі. Наприклад, не вийде зняти підлогове покриття одразу у всьому будинку – доведеться розбивати роботу на етапи так, щоб завжди залишалося приміщення, придатне для життя.

Родичі чи друзі

Здорово, якщо у вас є близькі, які завжди готові прийти на виручку і притулити вас на час проведення робіт. Головний плюс очевидний – це безкоштовно. Та й нудно вам точно не буде. За умови, що місця у рідних достатньо, а стосунки з ними вибудовані рівні та теплі, цей варіант може виявитися дуже вдалим. Однак тут чатує багато складнощів. Якщо місця на всіх виявиться замало і доведеться тіснитися, якщо ви або ваші близькі віддаєте перевагу усамітненню і потребуєте особистого простору, якщо побутові звички в чомусь не співпадуть – ризик зіпсувати стосунки великий. Вирішувати вам. Чи ви впевнені, що дружба витримає випробування спільним проживанням? З мінусів – вам, мабуть, доведеться змінити звичний район проживання. Отже, добиратися на роботу, водити дітей до школи чи садка, контролювати хід ремонтних робіт може бути не так зручно.

Оренда

Ще один варіант – винайняти квартиру. Це практично, оскільки можна знайти житло у своєму районі. Не доведеться освоюватися на новому місці, змінювати звички, маршрути та й стежити за ходом ремонту буде зручно. Залежно від того, як ви вирішите організувати зберігання своїх речей на час ремонту, можна вибрати квартиру з меблями або без. Мінус – ціна. Багато хто відзначає, що оренда на відносно невеликий термін (до півроку) буває дорожчою за тривалу оренду. Та й не всі орендодавці розглядають такий варіант. Так що пошуки краще починати заздалегідь – потрібної квартири у вашому районі може не виявитися.

Переїзд за місто

Відмінний варіант для тих, хто має впорядковану дачу – переїхати за місто. Особливо в теплу пору року. Це безкоштовно, нікого не доведеться витісняти, плюс можливість провести час на свіжому повітрі. Однак тут є підводне каміння. Доведеться їздити на роботу з області, можуть виникнути накладки з відвідуванням школи та дитячого садка. Плюс питання зберігання меблів залишається відкритим. А ще значний ризик, що ремонт не закінчиться за літні місяці. Якщо дача розрахована лише на літнє проживання та не опалюється, можуть виникнути проблеми та необхідність терміново підшукувати альтернативне вирішення житлового питання.

ПОРАДА

За різними даними, до 80% ремонтів тривають довше, ніж розраховувалося спочатку. Заздалегідь переконайтеся, що ви матимете можливість продовжити перебування в тимчасовому житлі. Або продумайте запасний варіант.

ЩО ВЗЯТИ З СЕБЕЮ?

Після того, як ви організуєте підходяще місце проживання, можна перейматися питанням – що ж взяти з собою. Багато в чому перелік речей буде продиктований умовами – навряд чи вдасться перевезти своє двоспальне ліжко чи дитячий куточок у невелику квартиру друзів. також вашими особистими уявленнями про комфорт. Комусь буде достатньо мінімального набору посуду та побутового приладдя, яким укомплектована орендована квартира, а хтось не уявляє, як провести кілька місяців без власного сервізу чи торшера.

Проте загальні принципи, звісно, є. Ми підготували базовий список – користуйтеся ним, уточнюйте, розширюйте.

  • Речі першої необхідності – це те, що точно стане вам у нагоді буквально в перші години після переїзду на нове місце. Предмети особистої гігієни, зарядні пристрої для гаджетів, медикаменти… У нашому блозі є ціла стаття з цієї теми, обов’язково загляньте.
  • Потрібні предмети меблів. Знову ж таки, орієнтуйтеся по ситуації. Вам точно не обійтися без ліжка (дивану, надувного матраца – словом, спального місця), обіднього столу та кількох стільців, робочого місця, шафи для речей.
  • Побутова техніка. Тут все залежить від того, до чого ви звикли, чого потребуєте, що є в тій квартирі, куди ви переїжджаєте. Необхідний мінімум – холодильник, плита (підійде також мікрохвильова піч або мультиварка), пральна машина, пилосос, чайник. Часто не обійтися без фена, телевізора та праски.
  • Посуд. Сковорода, середніх розмірів каструля, обробна дошка, пара ножів (у тому числі консервний), тарілки, столові прилади, кухлі, пара сервірувальних страв та салатників – ось, мабуть, стартовий набір.
  • Домашній текстиль (постільна білизна, рушники). Переїзд тимчасовий, але все ж таки звичні домашні речі допоможуть пережити його з комфортом.
  • Одяг. З одного боку, для зайвого вбрання може просто не виявитися місця. З іншого боку – потрібно запастися одягом та взуттям для всієї родини, для різних приводів, а також на випадок зміни погоди. Не нехтуйте дрібницями – ремені, хустки, сумки та інші аксесуари допоможуть урізноманітнити образи.
  • Побутова хімія, засоби для збирання.
  • Косметика, засоби особистої гігієни
  • Все необхідне для роботи або навчання (ноутбук або стаціонарний комп’ютер, книги, конспекти, робоча форма, якщо вона є).

Як зберігати?

Ви вирішили, де житимете під час ремонту. Потім – які речі стануть вам у пригоді, що ви візьмете з собою. До переїзду доведеться подумати і про речі, що залишилися – меблі, техніку та інше. Давайте розбиратися, як і де можна зберегти майно під час ремонту.

В квартирі

Найчастіше перед початком ремонту потрібно повністю звільнити приміщення. По-перше, порожнє приміщення зручніше ремонтувати і упорядковувати. А по-друге, тільки уявіть – пил, фарба, різні будівельні розчини плюс нескінченні перестановки. Великий ризик забруднити, подряпати, пошкодити речі. Але якщо серед вашого майна немає нічого цінного та великогабаритного – такий варіант можна розглянути. Скажімо, кілька коробок цілком помістяться на балконі доки не закінчиться ремонт. Тільки пам’ятайте про умови зберігання – низькі температури та висока вологість протипоказані текстилю, корпусним та м’яким меблям, усім видам електроніки, книгам.

У друзів

Здорово, коли є вірні друзі. Щоправда, не кожна обжита квартира вміщуватиме ще один комплект меблів, побутової техніки та речі цілої родини. Перевезти майно частинами кількома друзями може виявитися небюджетно (кілька переїздів замість одного) і точно – незручно. Крім того, остаточний термін завершення ремонту не завжди вдається передбачити. Ваші близькі точно будуть готові зберігати речі довше за обумовлений час?

У гаражі / на дачі

Цілком «робочий» варіант. Із плюсів – це безкоштовно. Мінусів, щоправда, більше. По-перше, умови зберігання. Вологе приміщення, що не опалюється, не підходить для зберігання більшості домашніх речей. Подумайте також про гарантії безпеки майна, чи немає ризику крадіжки. Крім того, добре розрахуйте бюджет. Саме зберігання нічого не коштуватиме, це так. Але переїзд на дачу, яка розташована за сотню-другу кілометри від міста, може обійтися недешево

Якщо ваш пріоритет

– збереження майна і власний комфорт, розгляньте цей варіант. Наша компанія не тільки організує переїзди, але також надає послуги зі зберігання речей на час ремонту . Ми постаралися організувати все так, щоби максимально звільнити ваші ресурси.

Дивіться самі:

  • менеджер спланує роботи та здійснить всі розрахунки;
  • спеціалісти приїдуть у призначений час, привезуть із собою пакувальні матеріали;
  • розберуть меблі;
  • запакують будь-які речі, меблі та техніку;
  • промаркують майно;
  • перевезуть на склад та акуратно розмістять у місці зберігання;
  • повернуть на ваш дзвінок, як тільки закінчиться ремонт.

Оперативно (швидше за все, роботи не займуть більше одного дня), професійно (гарантуємо збереження речей, несемо матеріальну відповідальність за договором) та з вашою мінімальною участю. До речі, можемо організувати перевезення речей на склад та ваш власний переїзд у тимчасове житло в один день. Не потрібно самим пакувати речі, не потрібно їхати на склад, а оплату можна вносити зручним для вас способом онлайн. Впевнені, напередодні ремонту та переїзду вам і без того є чим зайнятися.

Ремонт – справа непроста сама по собі і тягне за собою безліч додаткових клопотів. До речі, у нашому блозі багато корисних матеріалів на тему переїзду та ремонту, загляньте, напевно, знайдете потрібну інформацію. Пам’ятайте, запорука успіху у будь-якій справі – добре продуманий план. Складіть його і спокійно дотримуйтесь наміченого крок за кроком. Нехай на вашому шляху зустрічаються лише надійні помічники, всі ідеї виявляються вдалими, а їх втілення – незмінно якісним.

Схожі повідомлення

Ігровий ноутбук бу. Особливості ігрового формату лептопів

admin

Банда у складі 3-х львів’ян збувала мешканцям області “героїн”. Злочинний промисел викрили правоохоронці

admin3

ДОСИТЬ СПІЛКУВАТИСЯ ІЗ ЛЮДЬМИ, ЯК З МАЛЕЧЕЮ

admin3

П’ятимісячний хлопчик помер від холоду, доки горе-мати пиячила

admin1

Як вибрати гурток для дитини, щоб вона залишилась задоволеною

admin

Війська РФ обстріляли із “Градів” колону людей, які евакуйовувалися із Маріуполя. Є загиблі, серед поранених – діти, – Генштаб. ФОТО 18+

admin3

Залишити коментар