16.5 C
Lviv
03.05.2024
Стрийщина

У Жидачеві засудили колаборанта, затриманого в Гніздичеві

Жидачівський суд засудив до 13-річного ув’язнення колаборанта, затриманого в Гніздичеві.

“6 червня 2023 року вироком Жидачівського районного суду Львівської області обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 7 статті 111-1 КК України, і призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 13 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 13 років та без конфіскації майна”, – пресслужба Жидачівського районного суду Львівської області, інформує Удеч-online.

Було доведено, що обвинувачений – Ятровський Володимир, уродженець села Озерне Лиманського району Донецької області, – у період повномасштабної збройної агресії російської федерації, встановив зв’язок із учасником незаконного збройного формування “ДНР”, з яким зв’язувався для отримання завдань та передачі інформації за допомогою соціальної мережі “Однокласники”.

Проживаючи у м. Лиман, обвинувачений збирав відомості про місця розташування, способи пересування та маскування підрозділів ЗСУ та Сил оборони України на території Лиманської територіальної громади Краматорського району Донецької області.

Згодом, евакуювавшись на Львівщину в смт. Гніздичів Стрийського району, Ятровський через “Однокласники” передав отриману інформацію представнику “ДНР”.

Вирок поки не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Фото ілюстративне.

Схожі повідомлення

Замовляйте пам”ятники фірми “ART – STONE”: вигідно і якісно. Акція на виготовлення зі знижкою діє до 25 лютого 2023 року.

admin3

Кам’яне прощатиметься з Героєм

admin2

ІІІ книжкова толока пам’яті її засновниці Люби Хомчак відбудеться!

admin2

Воїн із Стрийщини, уродженець м. Миколаїв заступник командира “Азову” Святослав Паламар отримав нагороду від Президента

admin3

Палала трава у Колодрубах

admin2

Авто, теплий одяг та харчі: на фронт до захисників поїхала делегація зі Стрийщини, а в межах ініціативи начальника Львівської ОВА “1000 автомобілів свободи” бійцям із Стрийського батальйону везуть два позашляховики

admin3

Залишити коментар