16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Як ефективно підготуватись до ЗНО?

Зовнішнє незалежне оцінювання – важливе випробування для майбутніх абітурієнтів, адже його успішність буде впливати на можливість здобути подальшу освіту у бажаному закладі. Передбачається, що під час складання іспиту буде цілком достатньо тих знань, які дитина отримала за час навчання у школі, проте найчастіше все ж таки потрібна додаткова допомога. І це не означає, що освіта була погана, або вчителі недостатньо кваліфіковані – освітні центри на кшталт znogrant.com.ua мають дещо інші завдання. Навчання може проводитись паралельно зі звичним шкільним курсом.

Основні функції центрів підготовки до ЗНО

Навіть якщо школяр добре вчиться та має непогані відмітки з основних предметів, додаткове навчання в освітніх центрах також може бути корисним, адже подібні установи:

  • мають індивідуальний підхід до кожного учня та допомагають виявити окремі прогалини у знаннях;
  • систематизують отримані знання, формуючи потрібні навички та вміння;
  • допомагають пригадати та засвоїти ті теми, які проходили у попередніх класах, проте будуть зустрічатись під час проведення тестування;
  • спеціально складені програми формують вміння правильно читати та розуміти завдання та обирати правильну відповідь;
  • незалежна експертна оцінка стороннього фахівця допомагає скласти об’єктивну думку стосовно реального рівня підготовки до іспиту.

Якщо плани у випускника достатньо амбітні – краще звернутись по додаткову допомогу до спеціалізованих центрів, які мають багаторічний досвід роботи саме з підготовки до проходження незалежного оцінювання. Звичайно, програми та навчальні посібники будуть відрізнятись від шкільних, адже матимуть іншу мету – систематизувати всі отримані знання, освіжити їх в пам’яті учня, скласти певну систему та зрозуміти вимоги процесу тестування.

На що звернути увагу, обираючи навчальний центр?

Слід пам’ятати, що підлітка також не потрібно перевантажувати, тому варто обрати навчальний центр або з навчанням онлайн, або недалеко від дому чи зі зручною транспортною розв’язкою. Окрім того, варто звернути увагу на такі деталі:

  • професійну підготовку викладацького складу навчального центру;
  • досвід роботи та наявність гарних результатів – середній рівень отриманих випускниками центру балів;
  • наявність власних перевірених програм підготовки, які довели свою ефективність;
  • зручність розкладу та достатня кількість занять;
  • наявність груп для підготовки школярів з різним ступенем підготовки;
  • групи мають бути невеликими, щоб вчитель зміг приділити достатньо уваги кожній дитині.

Обираючи певну програму підготовки, слід також зауважити, що успіхи також залежать і від мотивації дитини – потрібно одразу її налаштувати на те, що “додаткове” не означає “необов’язкове”, та досягнення результату можливе лише за умов постійного відвідування занять, виконання завдань вчителя та уваги до процесу навчання.

Схожі повідомлення

Заява Спартц: які висновки має зробити українська влада

admin3

Як правильно вибрати пам’ятник, поради професіоналів

admin

Чесний розподіл: 24 “швидких” поїдуть у звільнені від окупантів громади, а 1 залишиться на Львівщині

admin3

Важкі часи народжують Сильних Людей!

admin3

Вибір насіння для посіву в різних регіонах України: підбір та захист для успішного врожаю

admin

24-й здоровань з Франківщини вчинив розбійний напад на 66-річного киянина у Львові на залізничному вокзалі і пограбував жертву. Через день – два бандита затримали поліцейські

admin3

Залишити коментар