16.5 C
Lviv
02.05.2024
Новороздільська ОТГ

Андрій ГАРАПЦЬО: «До обласної першості з футболу ФК «Новий Розділ» готовий. У міжсезонні команда підсилилась декількома новими гравцями. Наша мета незмінна – перемога»

Інтерв’ю з головним тренером новороздільського футбольного клубу

Цього тижня стартує довгоочікуваний новий футбольний сезон. За підсумками минулорічного чемпіонату Львівщини  новороздільський клуб виступатиме в Другій лізі обласної першості. Звісно, нашій  громаді, в першу чергу із числа  вболівальницької спільноти, буде цікаво дізнатися про плани клубу  у цьогорічному футбольному марафоні за найвищі нагороди, про склад команди, можливі зміни, поповнення тощо. Отже, друже Андрію, починаємо?..

-Гаразд, і в першу чергу відзначу, що на порозі нового футбольного змагу наша команда перебуває у добрій спортивній формі, утім, наскільки це дозволяли можливості періоду міжсезоння. Маю на увазі, насамперед,  участь команди і  у товариських матчах, і в усіх можливих турнірах, які відбувалися, а деякі ще досі продовжуються. Це, зокрема, і традиційний турнір «Вінтербол», і змагання на Кубок  Юста, і на Кубок  Мікльоша. До слова, ФК «Новий Розділ» натепер дійшов до ½ фіналу  Кубка Мікльоша. У четвер, 11 травня, відбудеться жеребкування і ми дізнаємося, хто  буде нашим суперником у півфіналі.

Хочу наголосити, що вказані ігри та турніри тренерський штаб ФК «Новий Розділ» використав сповна як чудову нагоду і для підтримки спортивної форми гравців з установкою досягти піку напередодні головного турніру сезону – обласного чемпіонату, і для шліфування награних ігрових моделей і напрацювання нових схем, і…

…і, наскільки відомо редакції, як іспитового майданчика для кандидатів – футболістів, якими ви мали намір   поповнити та підсилити склад  команди?

-Бачу, газетярі вже в курсі. Так, власне, під час зазначених вище турнірів, в яких брав участь ФК «Новий Розділ», ми, так би мовити, екзаменували на футбольних полях спортсменів, які мали бажання грати за наш клуб, або ж яким ми самі пропонували поповнити команду. Скажу вам, що у таких поєдинках була можливість оцінити і їхній ігровий, і фізичний  потенціал. В підсумку декого з претендентів було «відсіяно», натомість  команду підсилили п’ятеро нових гравців. Це, зокрема, воротар Роман Білий, захисник Ігор Сікач, півзахисники Євген Ковальчук та Ігор Іванович, нападник Юрій Томашевський. До слова, вони немісцеві футболісти, але з досвідом виступів у інших клубах. Відзначу, що  новобранці не змінили існуючого дружнього і доброзичливого  мікроклімату в команді і, як кажуть, добре вписалися. І це важливий фактор. Сподіваюся, що вони підсилять гру  нашої команди.

 Варто додати, що також клуб поповнився перспективними новороздільськими юними гравцями: Назаром Возним та Олегом Смалем.

Напередодні нового сезону вболівальники з приємністю сприйняли новину, що цьогоріч у обласній футбольній першості разом з дорослим складом ФК «Новий Розділ» братиме участь і юнацький склад клубу…

-Авже ж, це дуже позитивне і корисне рішення президента, правління ФК «Новий Розділ» та тренерського штабу клубу. Адже юнацька футбольна команда, а у її складі переважна більшість вихованців відділення футболу Новороздільської ДЮСШ – це необхідний чинник для формування потужного резерву з місцевих юних футболістів для поповнення «основи» перспективними гравцями, які проявили себе у баталіях із ровесниками, з допомогою наставників визначилися із оптимальними для своїх кондицій та ігрових якостей амплуа.

На жаль, у попередні декілька сумних для новороздільської команди років про юнацький склад, як кажуть, говорити не доводилося, бо навіть  «основа»  клубу ледь зводила кінці з кінцями і врешті  декілька літ взагалі не брала участі у обласній футбольній першості. І тільки із створенням минулого року ФК «Новий Розділ» команда розпочала новий поступ, нарощує потенціал, ставить перед собою амбітні завдання відродити славні традиції новороздільського футболу. Тому, повторю, заявка на участь у Чемпіонаті юнацької команди ФК «Новий Розділ» – це далекосяжне рішення. До слова, тренуватимуть юнаків Павло Крижанівський та Павло Бабічок.

Ви згадали молодь, а я пригадав, як в минулорічному сезоні фан – група ФК «Новий Розділ», яка складається із вболівальників переважно юнацького віку, палко підтримувала кожну гру з участю нашого клубу, зокрема, і у виїзних матчах – і це створювали на стадіоні позитивне емоційне тло, «заводило» і гравців, і старших вболівальників. Як вони поживають – і надалі виконуватимуть важливу місію «дванадцятого гравця»?

-Дякую за запитання, бо вболівальницька спільнота, яка підтримує «рідну» команду на футбольних ристалищах,  це важливий стимул для усієї команди. А дотепна, запальна, із піснями та  слоганами під такт барабанного бою, підтримка молоддю гравців на полі – це, даруйте за тавтологію,  подвійна підтримка. Саме тому правління ФК «Новий Розділ» сприяє росту фан – клубу і тісно співпрацює із цією спільнотою. До речі, хлопці створили свою сторінку у Інстаграмі і вміщують цікаві дописи. Також, наскільки мені відомо, для підсилення їхнього арсеналу  у цьому сезоні правління клубу для «фанів» придбано 2 барабани.

Користуючись нагодою, від щирого серця висловлюю вдячність новороздільським вболівальникам і прошу новороздільців і надалі відвідувати стадіон і підтримувати гравців у матчах із суперниками. До речі, у неділю, 14 травня, ФК «Новий Розділ» у стартовій грі Чемпіонату Львівської області серед команд Другої ліги прийматиме вдома ФК «Сокіл» (с. Никонковичі). Тож запрошую мешканців громади на перегляд матчу на стадіоні і, звичайно, енергійно  підтримати нашу команду. Початок гри – о 15.00 год

на завершення, програма – максимум і програма – мінімум, яку поставив перед собою ФК «Новий Розділ» у цьогорічному Чемпіонаті?

-Впевнений, що з попередніх коментарів для часопису ви переконалися, що я максималіст – таким був і як гравець, таким був і як тренер разом із командою у минулому сезоні, таким є і в сезоні – 2023. Так що програму – мінімум ФК «Новий Розділ» взагалі не розглядав як «запасний аеродром», а наші завдання максимальні – посісти у цьогорічному футбольному обласному чемпіонаті призові місця, що у наступному сезоні увійти в Першу лігу.

Для довідки тим, хто цікавиться футболом, нагадаю, що цьогоріч  в Другій лізі чемпіонату Львівської області бере участь 27 команд, ФК «Новий Розділ» виступає в третій групі. Нашими суперниками будуть: СФК «Трускавець», ФК «Троянда» (Ходорів), «Дністер» (Кам’яне), СК «Турбо» (Березів),  ФК «Старий Самбір», «Кохавинка» (Гніздичів), «Сокіл» (Никоновичі), «Богун» (Підзвіринець).

 На завершення – склад команди ФК «Новий Розділ»: Роман Білий (1993 р.н.), Андрій Богдан (1999 р.н.), Євгеній Бугайчук(1994р.н.), Назарій Возний(2004 р.н.), Андрій Гарапцьо (1985р.н.), Ігор Іванович (1997 р.н.), Вадим Карайван (2001 р.н.), Павло Крижанівський (1999 р.н.), Юрій Куриляк (1994 р.н.), Андрій Марунчак (1992 р. н.), Максим Медловський (2002 р.н.), Андрій Мельник (1976 р.н.), Руслан Олексюк (1999 р.н.), Ігор Сікач (1987 р.н.), Степан Стельмах (1995 р. н.), Юрій Стеценко (1994 р.н.), Юрій Томашевський (1995 р.н.), Андрій Трухим (1999р.н.), Андрій Труш (2000 р.н.), Олег Смаль (2006 р.н.) 

    Розпитував Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Пожежа в Долішньому

admin2

Native Beauty and Healthy – учнівська компанія Новороздільського професійного ліцею. Успішного старту!

admin2

Новий Розділ. Ми вистояли. Все буде Україна

admin2

Знаки спортивної долі, або Як одне рішення  юної роздолянки Марічки Гошилик посприяло її успішному поступу у великий волейбол

admin3

Структура 2021-2022 навчального року у школах Новороздільської ОТГ

admin2

Новороздільська ЗШ №2 – освіта не зупиняється…

admin2

Залишити коментар