16.5 C
Lviv
19.04.2024
Львівщина

На Львівщині вшанували День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08 травня 2023 року.

День Перемоги Над Нацизмом (21)

Дату вшанували біля Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328».

Cьогодні, 8 травня, Львівщина вшановує День пам’яті та примирення, або як зазначено у законопроєкті, який подав до ВРУ Президент України, День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Як йдеться у повідомленні Департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛЬвівської ОВА, з цієї нагоди представники влади військових та силових структур, громадськість поклали квіти та запалили лампадки біля Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328».
 
Участь у заході взяв начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.
 
«В цей день ми вчергове нагадуємо собі, що єдиним шляхом вижити й повернути мир, безпеку та спокій, які забрав у нас терористичний режим, є перемога. Як у Другій світовій війні програв нацизм, так зараз має програти рашизм!

Ворог прицільно нищить мирне населення й важливі об’єкти цивільної інфраструктури, викрадає дітей, катує воїнів та людей, які живуть на тимчасово окупованих територіях, людей які боронять свій дім, людей, які у себе вдома.

Ми маємо про це гучно говорити, щодня нагадувати міжнародній спільноті. Бо якщо ми спільно не зупинимо окупантів тут, вони на жодній державі вже не спиняться.

Ми вивчили уроки історії. Переможемо і притягнемо до відповідальності кожного прислужника держави-терористки», – зазначив у своїх соцмережах очільник області.
 
Священнослужителі провели екуменічну панахиду, присутні спільно виконали гімн України і духовний гімн України «Боже великий єдиний».

Також відбулась церемонія висадження «Дерева Пам’яті», учасники заходу пов’язали на нього символ цього дня – червоні маки.

Нагадаємо, концтабір для військовополонених «Шталаг-328» діяв на території Цитаделі в роки Другої світової війни. Упродовж 1941-44 років нацисти утримували тут понад 284 тис. військовополонених. Понад 142 тис.  вбили або замордували.

Схожі повідомлення

Максим Козицький взяв участь у Конгресових слуханнях щодо Законопроєкту «Про місцеві державні адміністрації». Ключове з його виступу: ” Уже 3,5 роки в Україні обговорюють цей законопроєкт. І чим довше ми це робимо, тим більшим є нівелювання органів державної влади на місцях”

admin3

Смертельна ДТП у автотрощі на автодорозі “Київ – Чоп”

admin3

Голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають рівно місяць, щоб впорядкувати їх, – Максим Козицький

admin3

«Ми домінуємо у стрілкових боях і наводимо на противника страх», – десантник 80-тки про штурми під Бахмутом

admin3

34-річний бандит погрожував гранатою клієнтам автозаправної станції у Трускавці

admin3

Гримак заявила про можливий розпуск Львівської облради: політика продовжується….

admin2

Залишити коментар