16.5 C
Lviv
04.05.2024
Україна

Метод влаштування напівсухої стяжки

Принцип створення цементно-піщаної стяжки дозволяє отримати бездоганно рівне покриття з високими показниками міцності. Наступне укладання підлогових покриттів здійснюється без особливих проблем, так як напівсуха стяжка за багатьма показниками перевершує звичайну бетонну конструкцію, отриману шляхом заливання рідкого розчину. Потрібно залити стяжку у Львові – звертайтесь до https://www.remontlviv.top/stiazhka/

Опис

Напівсуха стяжка підходить для приміщень будь-якого призначення. Її укладають у міських квартирах, офісних та торгових центрах, у магазинах та держустановах, а також на складах та виробничих майданчиках.

Завдяки використанню цієї технології суттєво скорочуються терміни підготовки об’єктів до монтажу чистових оздоблювальних матеріалів. Покриття має всі параметри, встановлені діючими будівельними нормами та правилами. Воно має однорідну структуру без тріщин і порожнин, здатне витримувати високі механічні навантаження, не піддається усадці та деформаціям .

Важлива відмінність напівсухої стяжки від бетонної конструкції полягає в тому, що при її укладанні використовують цементно-піщану суміш, в якій практично немає води в рідкому стані. Завдяки цьому конструкція твердне дуже швидко і якісно, а її висохла поверхня не вимагає додаткової обробки.

4 основні переваги цементно-піщаної стяжки

Перший плюс полягає в тому, що стяжка твердне всього за 5-7 діб . На відміну від бетонної стяжки, яка сохне протягом місяця, напівсуха конструкція дозволяє будівельникам ходити у приміщенні вже наступного дня після укладання суміші. Строки здачі об’єкта скорочуються в рази.

Другий плюс технології – рівномірність твердіння . Процес гідратації цементу відбувається дуже плавно, без утворення тріщин, як це буває при висиханні бетонного розчину. У конструкції не утворюються виступаючі ділянки та вм’ятини, великі пори та капіляри.

Третій плюс – зручність проведення робіт . При використанні спеціального обладнання можна виконувати укладання стяжки в рекордно короткі терміни на великих об’єктах. Певною мірою це обумовлено можливістю доставки суміші по шлангу, а також застосуванням затирочних машин.

Четвертий плюс – вартість напівсухої стяжки дещо дешевше аналогів , таких як – суха стяжка кнауф дуже дорогі матеріали та вартість монтажу, класична цементна стяжка дешевше при виконанні але після висихання її доведеться дорівнювати фінішним шаром наливної підлоги і за підсумком вона буде на 40% дорожче ніж напівсуха .

Особливості машинного методу монтажу стяжки

При великих обсягах робіт використовують дороге та дуже продуктивне обладнання. У комплект входять пневмонагнітачі, насосний агрегат, рукави для транспортування суміші. Обладнання може бути встановлене біля входу в будівлю, що дозволяє виключити попадання цементу та піску в приміщення, в яких не проводиться ремонт. Суміш подається по рукавах на відстань до 250 м у горизонтальному напрямку та на 120 м у висоту.

Суміш, що надходить на об’єкт, розрівнюється правилом, потім робітники виконують нарізку деформаційних швів, що запобігають розтріскуванню стяжки, що висихає.

Схожі повідомлення

Смертельна ДТП з українцями в Польщі

admin2

39 громад Львівщини отримають додатково майже 90 млн гривень з держбюджету

admin3

Як створити свій стиль: вибір сережок для бездоганного образу

admin

“Їм ніколи нас не перемогти”. Щоденник волонтерки Червоного Хреста

admin3

Ти не радій, що гарно, мов у казці…

admin3

«111 днів перебував на «нулі» разом із побратимами»: історія захисника зі 103 бригади тероборони  

admin3

Залишити коментар