16.5 C
Lviv
19.04.2024
Львівщина

Проєкти співробітництва в межах Львівської агломерації, які можна очікувати найближчим часом: відбулось засідання робочої групи

30 березня 2023 року.

Як йдеться у повідомленні Департаменту економічної політики Львівської обласної військової (державної) адміністрації, учасники засідання обговорили понад 60 ідей спільних проєктів.

В межах розробки Стратегії розвитку Львівської агломерації відбулося засідання Робочої групи «Стратегічні проєкти співробітництва територіальних громад».

На ньому обговорили понад 60 ідей спільних проєктів, які вдалось напрацювати в ході роботи 7 галузевих робочих груп під час візитів до 16 громад Львівської агломерації та на проведених фокус-групах.

Як інформують у департаменті економічної політики Львівської ОВА стратегічно важливими проектами формування агломерації, насамперед є проєкти покращення транспортної інфраструктури. Адже зручний та безпечний транспорт – це основа будь-якої агломерації.

Відтак, обговорили проєкт Lviv city express. Ідея управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА полягає в тому, щоб приміське залізничне сполучення зменшило навантаження на автотрафік та скоротило час та транспортні витрати мешканців прилеглих до Львова територій.

Крім того, серед зібраних ідей є проєкти, які можливо розпочати вже у 2023 році, зокрема: організація рекреаційної зони на водоймі у с.Наварія; облаштування веломаршрутів та велоінфраструктури в межах агломерації; cтворення культурної мапи Львівської агломерації; «Сусідський фермерський ярмарок»; розробка Концепції каналізування південної частини Львова та прилеглих громад; впорядкування взаємовідносин між громадами по системі «Депресійної лійки». І це, на думку експертів, лише окремі проєкти, які мають потенціал реалізації у найближчій перспективі.

Схожі повідомлення

Миколаївська міська та Підкамінська селищна територіальні громади отримали кошти на відкриття відділень підтриманого проживання

admin3

Топ-10 українських сортів яблук

admin2

Максим Козицький привітав медиків з професійним святом

admin3

1\16 Меморіалу Юста -24: ФК “Новий Розділ” зіграє з ФК “Рух-3″(Львів)

admin3

Вдарив ножем та втік: у Бориславі поліцейські затримали зловмисника, підозрюваного у вбивстві знайомого

admin3

Представник омбудсмена на Львівщині Тарас Подвірний відвідав Дрогобицьку виправну колонію №40

admin3

Залишити коментар