16.5 C
Lviv
18.05.2024
Україна

Підбираємо смарт-годинник до телефону: на що звернути увагу

Смарт-годинник — це відмінне доповнення до смартфону. За його допомогою можна слідкувати за станом здоров’я, своїми спортивними досягненнями. Моделі різняться не лише зовні, але й за доступним функціоналом.

Перш ніж купити смарт годинник, зверніть увагу на операційну систему гаджета. На Eldorado.ua покупці знайдуть девайси, які легко синхронізувати з Android та iOS. Деякі виробники створили свої операційні системи для більш вдалої роботи. Наприклад, Tizen — це технологія від Samsung. Вона допомагає налагодити роботу з Galaxy Watch. У Huawei створено Harmony OS.

Головні критерії вибору

Швидкість та продуктивність смарт-годинника залежать від обсягу оперативної пам’яті. Рекомендується вибирати пристрої, де цей показник становить не менше 512 Мб. Також перед покупкою врахуйте:

  1. Доступні функції. Виведення повідомлень, можливість здійснювати дзвінки, відображення спортивних показників (пройдені кроки, витрачені калорії), оцінка стану пульсу — мінімальний набір. У більш прогресивних моделях доступний навіть модуль NFC, за допомогою якого можна проводити оплату.
  2. Тривалість автономної роботи. На цей показник впливає кількість задіяних програм. Більшість моделей можуть працювати без заряджання протягом декількох днів. Найкраще тримають енергію моделі з альтернативними джерелами живлення. Наприклад, ті, що здатні заряджатися від сонячної енергії. Перевага — наявність швидкої зарядки.
  3. Тип дисплея. Найбільш доступні LCD-моделі. Але в них видимість та якість кольору нижчі. OLED-матриця забезпечує гарне зображення навіть на яскравому сонці. Найкращим вибором стануть AMOLED-моделі. Вони передають насичені відтінки незалежно від кута огляду, рівня освітлення.
  4. Особливості розблокування пристрою. У недорогих моделях для цього потрібно натиснути кнопку. Мультитач-девайси запускаються за піднесення руки до обличчя. Також доступні моделі з постійним підсвічуванням, але вони швидше розряджаються.

Зовнішні особливості та захист корпусу

Зважайте на матеріал корпусу. Більшість моделей практичні, ударостійкі. Невеликі падіння чи контакт із зовнішніми чинниками не порушать їхню цілісність.

Корпус найчастіше виготовляють із пластику. У дорожчих девайсах застосовують метал. Зверніть увагу на захист екрана. На ньому має бути скло з протиударним покриттям.

У зовнішньому оформленні виділяють два стилі: спортивний та класичний. Останній більш універсальний. Спортивні моделі найчастіше масивні, нерідко виконані у яскравих відтінках. Сам екран буває круглим чи прямокутним. Для виробництва ремінця використовують:

  • натуральну шкіру (у дорожчих моделях);
  • силікон (бюджетний, але практичний варіант);
  • нержавіючу сталь.

Ремінці практичні та дозволяють надійно зафіксувати годинник.

Схожі повідомлення

Дубінський спричинив ДТП на Львівщині

admin1

На Львівщині з’явиться завод із безвідходної переробки картоплі

admin1

На зламі 2013-2014 років українці зробили цивілізаційний вибір, – Залужний про Героїв Небесної Сотні

admin3

Вони живуть своїм життям

admin3

Що таке попутні вантажоперевезення і навіщо вони потрібні

admin

5 причин приїхати у Львів

admin

Залишити коментар