16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Флешмоб “ПВК Редан” в Україні штучно запустив Кремль до річниці вторгнення в Україну, – Spravdi

1 березня 2023 року.

редан

Серед українських підлітків шириться та набуває популярності рух “Редан”, який виник у Росії. Флешмоб, ймовірно, був запущений державою-агресором до річниці вторгнення в Україну.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Spravdi).

“27 лютого соцмережами почали ширитися повідомлення про бійки в ТЦ, які влаштовували в рамках “ЧВК Редан”. Перші бійки розпочалися в РФ ще 24-25 лютого. Їх інформаційно підтримували пропагандистські Telegram-канали та пропагандистські ЗМІ”, – зазначається в повідомленні.

Як зауважують,  28 лютого про “засудження” “ЧВК Редан” несподівано згадав прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, чим підтвердив залученість Кремля до розкрутки теми бійок між підлітками.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки через інструменти моніторингу соцмереж зафіксував, що починаючи з 23 лютого у групах російської соцмережі “Вконтакте” почалася спам-розсилка з однаковим повідомленням, яка запустила флешмоб. Так само поширювався заклик до противників “ЧВК Редан” приходити з ними битися.

Як зауважують у Центрі, цей флешмоб РФ використовує, щоб стверджувати, ніби Україна та Росія – єдиний простір, адже молодь всюди поводиться однаково. Але флешмоб не показує позицію всієї молоді, адже в реальному флешмобі взяла участь лише сотня підлітків.

“Флешмоб запустили на річницю повномасштабної війни. Таким чином Кремль міг намагатися відвернути увагу від незручного для себе факту про провал бліцкригу. Крім цього, так Росія пробує контролювати молодь”, – вважають у Центрі.

Нагадаємо, серед українських підлітків набирає популярності рух “Редан” із РФ. Його учасники організовують масові бійки у громадських місцях. Затримано вже понад 200 представників субкультури у кількох містах України. Правоохоронці попереджають, що цей рух є ІПСО ворога для розхитування ситуації всередині нашої країни.

 Джерело: https://censor.net/ua/n3402854

Схожі повідомлення

31-річний пішохід переходив дорогу поза “зеброю” і його на смерть збив ровесник на “Пежо”

admin3

До уваги населення: найближчими днями на Львівщині спостерігатиметься надзвичайна пожежна небезпека

admin3

Новорічно-різдвяний конкурс розкрив таланти громади

admin

Через невивірений маневр загинули водій «Nissan X-trail» та пасажир

admin3

7-річна Амелія з бомбосховища заспівала з Тіною Кароль

admin2

Затримано 8 українців-дезертирів, які намагалися втекти до Молдови. Серед них син та внук співачки Ротару, – Бутусов. ВIДЕО

admin3

Залишити коментар