16.5 C
Lviv
29.03.2024
Україна

Хронічна брехня, як один із основних симптомів у наркозалежних

Якщо у вас колись були друзі або близькі, які боролися із залежністю, ви, ймовірно, час від часу піддавалися їхній брехні. Нерідко ті, хто бореться з адиктивною поведінкою, брешуть собі та іншим про свої пристрасті до алкоголю чи наркотиків. Насправді, наркологи та психіатри вважають, що брехня йде пліч-о-пліч із залежністю.

Чому людина бреше про свою залежність

Ті, хто бореться із залежністю, схильні брехати про різні речі. Одні роблять це свідомо, інші навіть не підозрюють, що те, що вони говорять, — брехня. Вони можуть повністю вірити, що говорять правду.

Ось кілька поширених причин, з яких люди можуть брехати про залежність:

  • Щоб зберегти свою залежність у секреті. Ті, хто бореться з адиктивною поведінкою, зазвичай хочуть зберегти свою залежність у секреті. Вони думають, що якби інші знали правду про них, то їм було б дуже соромно. Вони можуть боятися відмови, покинутості або зіткнутися з ультиматумом.
  • Щоб уникнути конфлікту. Багато людей, які борються із залежністю, брешуть близьким, бо не хочуть конфлікту чи конфронтації. Вони знають, що якщо визнаються у зловживанні забороненими речовинами, це може викликати погіршення відносин. Можливо, вони не захочуть чи не зможуть впоратися із цією конфронтацією здоровим чином. Думка про те, що доведеться сваритися з коханою людиною через адиктивну поведінку, може викликати занепокоєння. Тому залежні брешуть знову і знову, намагаючись уникнути конфліктів.
  • Вони брешуть, тому що заперечують. Деякі люди просто не думають, що вони мають проблему. Вони досі у запереченні. Наприклад, жінка може запитати, скільки пива випив її чоловік напередодні ввечері. Чоловік, який вважає, що він не такий алкоголік, як вона думає, каже, що випив три пляшки пива. Тим не менш, він дійсно випив 12 банок, але він знає, що якщо він скаже їй це, вона продовжить думати, що він має проблеми з алкоголем.
  • Сором. Деякі люди за звичкою брешуть, бо їм соромно за те, що вони залежали від чогось. Вони думають, що якщо стануть вразливими і скажуть правду, на них дивитимуться по іншому близькі і суспільство.

Ознаки патологічної брехні

Симптоми патологічного брехуна варіюються від людини до людини. Патологічна брехня формується на бажанні уникнути наслідків. Коли брехня стає патологією, люди брешуть без жодної причини. Вони брешуть так часто, що можуть навіть не усвідомлювати, що це роблять. Іноді брехня може бути ознакою психічного розладу, такого як нарцисичний розлад особистості.

Різні характеристики патологічних брехунів:

  • Низька самооцінка.
  • Нарцисизм.
  • Вкрай егоїстичні.
  • Маніпулятивні.
  • Агресивні.
  • Часто вдаються до ревнощів.
  • Гнів чи лють.
  • Ображаються без вагомої причини.
  • Мають адиктивну поведінку.

Майте на увазі, що не у кожного патологічного брехуна проявляються всі ці симптоми разом. Вони також можуть поєднувати декілька або, можливо, лише один симптом.

Схожі повідомлення

Які хвороби можна вилікувати, вживаючи іван-чай

admin

З 7 лютого учні з 1 по 4 класи навчатимуться очно, натомість учні 5-11 класів – дистанційно, – рішення Львівської обласної комісії ТЕБ і НС

admin3

У Брюховичах затримано 22 -річного наркозбувача зі Львова

admin3

4 роки за 65 кг бурштину

admin2

Якими якостями повинен володіти майстер манікюру?

admin

Популярність електровелосипедів

admin

Залишити коментар