16.5 C
Lviv
18.04.2024
Стрийщина

Андрій ГАРАПЦЬО: «Участь у «Вінтерболі» та наступних турнірах ФК «Новий Розділ» передовсім розглядає як етапи підготовки футболістів до Чемпіонату області. Бо завдання незмінне – боротися за перемогу»

Триває відкритий зимовий Чемпіонат «Миколаївщина -2023» «Вінтербол» з футболу сезону 2022 – 2023 року, у якому бере участь ФК «Новий Розділ». Оскільки крайня редакційна публікація про виступи в традиційному турнірі  нашого футбольного клубу була надрукована у газеті ще 30 грудня 2022 року (зокрема, у коментарі головний тренер Андрій Гарапцьо інформував про безпрограшну серію новороздільців у перших чотирьох турах), нагадаємо читачам, що загалом натепер вже відбулося 8 турів. Слід додати, що  у чотирьох матчах, зіграних у січні, підсумок нашої команди дещо скромніший, аніж у згаданих стартових турах. Зокрема, у п’ятому турі ФК «Новий Розділ» з рахунком 3:5 поступився ФК «Раделичі», у шостому турі здобув перемогу (5:2) над ФК «Дроговиж», у сьомому зіграв внічию (1:1)  з ФК «Легіон», а у восьмому, який відбувся минулої неділі, з рахунком 2:3 поступився ФК «Копач».

Про причини певного спаду у грі команди, а також про підготовку клубу до участі в Кубку Ернеста Юста та до Чемпіонату Львівщини з футболу в другій лізі – у сьогоднішньому коментарі Андрія ГАРАПЦЯ  для «Вісника Розділля».

-Все – таки в першу чергу хочу насамперед висловити респект  організаторам проведення відкритого зимового Чемпіонату з футболу «Миколаївщина – 2023». Адже можу собі уявити, скільки треба було докласти зусиль, аби в умовах воєнного стану цей традиційний регіональний турнір, який, якщо мені не зраджує пам’ять, проводиться п’ятнадцять років поспіль, не був перерваний вказаною обставиною.

Навіть попри його місцевий, так би мовити, статус, «Вінтербол» є чудовим майданчиком для ФК «Новий Розділ» (та і для решти 13- ти учасників), аби у футбольному міжсезонні гравці клубу підтримували спортивну форму у належному тонусі, аби у матчах із суперниками експериментували із складом (утім, на жаль, не у повній мірі, адже Регламентом «Вінтерболу» передбачено певні застереження щодо учасників команд), награвали «начерки» майбутніх тактичних напрацювань ігрових схем та особливостей стилю гри, а нові придбання клубу мали змогу адаптуватися у командний футбольний ансамбль.

Одне слово, це прекрасна нагода для підготовки клубу до подальших важливих турнірів – Кубку Ернеста Юста та, власне, найголовнішого у сезоні 2023-го  – Чемпіонату Львівщини з футболу.

Вже зіграно вісім турів. Про перші чотири тріумфальні переможні виступи клубу Ви інформували читачів у грудневому випуску міської газети. Як прокоментуєте гру ФК «Новий Розділ» у чотирьох турах, які відбулися в січні?

-Якщо відверто, то після напрочуд вдалого старту у перших матчах «Вінтерболу», після Нового року гра нашої команди  не відзначається стабільністю. Прикро, але у п’ятому турі ФК «Новий Розділ» неочікувано поступився команді із Раделич, яка натепер перебуває на 11-й сходинці турнірної таблиці. І сталося це не тому, що ми недооцінили суперника, бо грали зібрано і впродовж гри домінували на полі, а тому, що це був просто «не наш день». Думаю, що футболістам і тренерам із стажем відоме з власного досвіду, що воно означає. Бо це гірке словосполучення найточніше відображає причини фіаско, коли по грі команда однозначно мала б здобути 3 очки, натомість програє…

Мабуть, таки ця невдача до певної міри «підкосила» набраний у попередніх чотирьох  виграшних іграх  емоційний настрій гравців. Хоча вже у наступному матчі шостого туру команда  переконливо реабілітувалася за безглузду поразку, перемігши ФК «Дроговиж» з рахунком 5:2, проте у 7-й і 8-й тури знову відбулися збої. Зокрема, ми розділили очки (результат – 1:1) у грі з ФК «Легіон» зі Стільська (перебуває на 12 місці у турнірній таблиці), а 22 січня поступилися команді «Копач» з Миколаєва, яка натепер займає 6-те місце.

От Ви зазначаєте, на якому місці перебувають команди, з якими ФК «Новий Розділ» зіграв з початку січня, тож цікаво дізнатися про  турнірне становище нашого клубу?

-Навіть попри нерівну гру у крайніх турах , після 8-ми зіграних турів новороздільці перебувають  на вищих щаблях турнірної таблиці, аніж вказані  клуби, з якими ми зіграли у новому році. Натепер ми на 5-му місці (для шанувальників статистики додам, що 4-те місце посідає ФК «Енергія» (м. Миколаїв), 3-тє – ФК «Темп» (с. Гірське), 2-ге – ФК «Ураган» (с. Крупське), а на першому – ФК «Арсенал» (м. Миколаїв). Так що ФК «Новий Розділ» зберігає шанси досягнути поставленої мети – боротися за призові місця.

Утім, наголошу, що насамперед наш клуб розцінює  участь у вказаному турнірі «Вінтербол» саме як підготовчий етап до Чемпіонату Львівської області. 

-Очевидно, йому передуватиме проміжний турнір, також традиційний – це участь у змаганнях за Кубок Ернеста Юста?

-Саме так, він стартує вже наступного тижня – 4 лютого, тож ми на намагатимемось використати участь у турнірі на Кубок Ернеста Юста  як додатковий шанс для зміцнення тактично – ігрового потенціалу команди.

Яка ситуація із складом команди: чи і надалі актуальний намір тренерського штабу підсилити клуб новими футболістами?

-По – перше, ми і надалі робимо ставку на місцевих гравців, які формують каркас команди. Хоча будемо «точково» підсилювати склад, зокрема, і воротарську ланку, і середню лінію. Зізнаюся, що на сьогодні знайти хороших перспективних футболістів не є простим завданням, оскільки вони запотребовані на цьому специфічному ринку вакансій.

Утім, навіть за таких теперішніх розкладів із пошуком гравців, які підсилять командний потенціал, небезпідставно сподіваюся, що до старту обласного чемпіонату (імовірно, це буде в квітні) команда і тренерський штаб, проаналізувавши і зробивши відповідні  висновки із виступів у минулому футбольному сезоні,  успішно виконають «домашнє завдання»,  аби  наступному сезоні боротися за медалі якнайвищого ґатунку у Другій лізі першості Львівщини. Поставлена мета – здобути перемогу – повністю узгоджується і з завданням керівництва клубу, і з побажаннями вболівальницької та футбольної спільноти Нового Роздолу.

 Звісно, наше спільне сподівання на 2023-й рік – щоб Україна, наші Збройні Сили здобули ПЕРЕМОГУ над російськими створіннями у людській подобі (бо загарбників назвати людьми просто язик не повертається), які чинять на нашій землі геноцид.

Розпитував Іван БАСАРАБ           

Схожі повідомлення

Загрозлива пожежа в Київці

admin2

Рятувальник з Ходорова врятував життя водію

admin2

У Добрянах на місці пожежі виявили труп

admin2

Ходорівчанин збив земляка і втік з місця ДТП

admin2

Кирило Вишиваний – другий брат з родини поліг у війні з ординським окупантом

admin2

Миколаївська громада розпочала формувати Стратегію за підтримки Львівської ОВА та USAID «ГОВЕРЛА»:відбулося установче засідання

admin3

Залишити коментар