16.5 C
Lviv
16.04.2024
Україна

Кабмін зареєстрував у Раді законопроєкт про заборону Московського патріархату

19 січня 2023 року.

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який забороняє діяльність в Україні проросійських релігійних організацій.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук.

Як зазначається, ідеться про законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій” №8371.

Мельничук зазначає, що законопроєкт спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

Проєктом Закону передбачено внесення змін до ЗУ “Про свободу совісті та релігійні організації”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”, якими унеможливлюється діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких перебуває за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

Нагадаємо, уряду доручили розробити цей законопроєкт на спеціальному засіданні РНБО 1 грудня, присвяченому деструктивним діям Московського патріархату. Тоді також були ухвалені санкції проти церковників-зрадників, а СБУ активізувала перевірки об’єктів УПЦ МП.
Нагадаємо, 2 грудня президент Володимир Зеленський запровадив персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в РФ. 

Джерело: https://censor.net/ua/n3394444

Схожі повідомлення

Еліта планує знищити путіна – і навіть знайшли заміну

admin2

Спортивні добавки: підвищте ефективність тренувань та результати з розумінням

admin

Navigating the Path to Polish Citizenship by Descent

admin

ПЦУ та УГКЦ спільно розглянуть реформу церковного календаря

admin3

Яблучний Спас “приніс” Осадчій і Горбунову другу дитину

admin2

Клінінг квартир та приміщень після ремонту

admin

Залишити коментар