16.5 C
Lviv
25.04.2024
Новороздільська ОТГ

Ростислав Височан поділився досвідом капеланського служіння із студентами

1 грудня заступник керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ о. Андрій Зелінський та керівник відділу у справах душпастирства у ЗСУ Департаменту військового капеланства о. Ростислав Височан завітали до Львівської духовної семінарії Святого Духа, поінформував Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ. Гості розповіли студентам про історію та перспективи капеланського служіння в Україні.

Під час зустрічі о. Андрій розказав майбутнім священникам про виклики, привілеї, обов’язки, які стоять перед військовим капеланом у сьогоденні, згідно з законом “Про Службу військового капеланства”, який був прийнятий Верховною Радою України 30 листопада 2021 року.

Опісля о. Ростислав поділився з семінаристами власним досвідом капеланського служіння, що розпочалося ще зі студентських років у стінах Львівської семінарії. Він розповів про історію семінарійних капеланських братств та сучасний стан військового душпастирства.

На завершення слухачі змогли поставити питання доповідачам, а о. Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії, від імені всієї студентської спільноти подякував капеланам за візит та за цікаву і пізнавальну інформацію.

Схожі повідомлення

28 липня біля пам”ятника Тараса Шевченка відбудеться благодійний концерт зведеного ансамблю 2-гої Галицької бригади та гурту «Кулі»

admin3

                                              РОЗПОРЯДЖЕННЯ №  172 від 14 листопада 2022 року

admin3

У Новому Роздолі рятувальники надали доступ до квартири на 2-у поверсі по вул. Яворницького, де перебувала жінка, яка потребувала медичної допомоги

admin3

Новороздільські Пластуни запрошують на майстер-клас із розпису писанок

admin1

Настільний теніс: в Жовкві наші хлопці – початківці пройшли добрий гарт, а дівчата– посіли 3-тє загальнокомандне місце

admin3

Особу зловмисника, який у Новому Роздолі побив 62-річного мешканця, поліція встановила

admin3

Залишити коментар