16.5 C
Lviv
17.05.2024
Україна

Чи буде корисним електронний навчальний посібник з математики в 5 класі?

У 5-му та 6-му класах можна визначити, до яких наук більш схильна дитина: точних чи гуманітарних. Це можна помітити завдяки оцінкам у її щоденнику та табелі. Адже у одним школярам легше виконувати математичні вправи, а іншим – вчити мови. Деякі учні захоплюються географією чи іншими предметами. Але бувають випадки, коли стати відмінником чи хорошистом школяреві заважає одна оцінка. Нерідко проблемним предметом стає математика.

Що мають знати батьки про навчання у п’ятикласників

10-річна людина продовжує вивчати арифметику. Вона знайомиться зі степенями, поглиблює свої знання про звичайні та десяткові дроби.

Також на цьому етапі вивчаються формули площ квадрата, трикутника, прямокутника. Школяр отримує уявлення про геометричні тіла:

  • паралелепіпед;
  • циліндр;
  • конус.

У пеналі малюка має знаходитися циркуль, якщо тема уроку пов’язана з колом. Грамотний педагог має зацікавити дітей наукою, щоб вони із задоволенням розв’язували приклади, рівняння, задачі.

Яку роль у вивченні арифметики п’ятикласником відіграють посібники

Книга є основним засобо навчання для школяра. Це правило стосується і математики. На початку навчального року дитині мають видати підручник. Але маленькій людині знадобиться додаткова паперова та електронна література:

  • розв’язник;
  • книги з цікавої математики.

Також можна подарувати малюкові підручник іншого автора для додаткових самостійних занять чи опрацювання з репетитором. Але важливим доповненням до будь-якого підручника буде брошура гдз 5 клас математика.

За допомогою такого посібника батьки та вчителі зможуть контролювати правильність виконання учнем прикладів та задач. На певному етапі можна дозволити дитині перевіряти свої роботи самостійно.

Проте слід зазначити, що іноді п’ятикласник може вдатися до систематичного списування. У такій ситуації дорослі мають пояснити маленькій людині низьку ефективність такого способу виконання домашніх завдань.

Також сучасна родина може придбати як друковану, так і елетронну навчальну літературу. Перший варіант збереже зір малюка. Другий тип підійде дітям, які змалку звикли користуватися маминими чи батьковими гаджетами. До того ж книгу, завантажену у пам’ять ноутбука, можна роздрукувати частково чи повністю. Користувач обирає будь-яку кількість примірників. Тому, якщо розв’язник завантажив один з учнів, такий посібник може з’явитися у всіх його однокласників. А ще у такий спосіб можна допомогти вчителеві. Адже йому буде зручніше перевіряти зошити за допомогою готових домашніх завдань. А діти дізнаватимуться свої оцінки раніше.

Схожі повідомлення

admin

Цькування на роботі – які форми мобінгу і розміри штрафів. Новий закон

admin2

У Львові на Замарстинівській у квартирі житлового будинку виникла пожежа. Рятувальники вивели на свіже повітря 3-х людей і ліквідували наслідки займання

admin3

Смертельна ДТП: у перекинутій в кюветі автівці загинула 12-річна дівчинка, а 34-річна водійка «Skoda Rumster» та ще дві маленькі пасажирки 8 та 9 років отримали травми

admin3

Мототехніка для ефективного та мобільного пересування

admin

Гріховний “бізнес” мешканця м. Сколе, який збував “канабіс” та “амфетамін” наркозалежним, викрили поліцейські. Після суду – лиходій спокутуватиме провину у в’язниці

admin3

Залишити коментар