16.5 C
Lviv
25.04.2024
Україна

2022-й – рекордсмен за кількістю весіль

У 2022 році в Україні зафіксовано рекордну кількість весіль за останні сім років, – статистика

Протягом перших пів року 2022 року було зареєстровано рекордну кількість шлюбів – 103 903. Це на 21% більше, ніж за той самий період 2021 року й абсолютний рекорд за останні сім років.

В Україні 2022 року зареєстрували найбільшу кількість шлюбів протягом останніх семи років. Про це повідомили в сервісі відкритих даних Opendatabot, пишуть Економічні новини з посиланням на Гордон.

Протягом перших пів року 2022 року було зареєстровано рекордну кількість шлюбів – 103 903. Це на 21% більше, ніж за той самий період 2021 року й абсолютний рекорд за останні сім років.

За кількістю одружень лідирує прифронтова Дніпропетровська область – за цей період у регіоні було зареєстровано 13 025 сімей. Зростання кількості нових сімей фіксують у всіх тилових областях, окрім Чернівецької. Там від початку року кількість шлюбів знизилася на 11% порівняно з відповідним періодом минулого року.

Водночас кількість розлучень, зареєстрованих РАГСами, знизилася майже вдвічі – на 42% щодо першого півріччя 2021 року: 7632 розірвання шлюбу проти 13 153 у 2021-му.

Лідером за кількістю розлучень, так само, як і за кількістю шлюбів, стала Дніпропетровська область – 943 розлучення.

Водночас адвокатка Ольга Шевченко зазначає, що кількість розлучень, зареєстрованих РАГСами, не повною мірою відбиває реальну статистику.

“Справа у тому, що розірвання шлюбу в РАГСі можливе лише у випадку, якщо в подружжя немає неповнолітніх дітей та є обопільне бажання розійтися. Якщо у пари є неповнолітні діти або один із подружжя відмовляється від розлучення, розірвання шлюбу відбувається за рішенням суду”, – зауважила вона.

Юристка додала, що щойно закінчилися активні бойові дії у Києві й Київській області, першими справами були саме справи про розірвання шлюбу.

“Припускаю, що причиною стають поведінка партнера під час війни та розлука родин, коли жінки з дітьми були змушені евакуюватися, а чоловіки залишилися в Україні. Інколи проживання подружжя в різних країнах та спілкування лише за допомогою засобів зв’язку призводять до непорозумінь, конфліктних ситуацій та, у наслідку, до втрати довіри й почуття любові”, – підсумувала Шевченко.







Схожі повідомлення

Почаївські пристрасті: наміснику лаври загрожує кримінальне провадження

admin3

Розмова з волонтером про технології, які допоможуть вистояти нашій економіці під ударами рашистів по критичній інфраструктурі України.

admin3

Збірна України перемогла Боснію і Герцеговину з рахунком 2:1! Долю матчу вирішив львів’янин Роман Яремчук, який забив гол і зробив асист на Артема Довбика, який також не схибив

admin3

Триває подача дитячих малюнків на ІІ Всеукраїнський екологічний конкурс малюнка «Майбутнє планети у наших руках»

admin3

Поки русня біснувалася, наші антикорупційні органи показували круті результати

admin3

Представившись газовиком, злодій увійшов у квартиру і пограбував власника на суму 30 тис. грн

admin3

Залишити коментар