16.5 C
Lviv
28.03.2024
Україна

ЗСУ звільнили нові населені пункти, – ОК “Південь”

7 вересня 2022 року.

Українські захисники звільнили деякі населені пункти на Півдні країни, але військове керівництво повідомить про це після зачистки цієї території.

Про це розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк 6 вересня в ефірі Freedom, передає Цензор.НЕТhttps://censor.net/ua/n3365532 з посиланням на Українську правду.

“Ми продовжуємо позиційні бої. Є території, які нами вже звільнені, і є розрахунковий час оголошення цих територій такими, які вже повністю під юрисдикцією України.

Тому давайте ще трішечки почекаємо, ми готуємо повідомлення офіційне на цей рахунок, оскільки ми слідкуємо, щоб ці населені пункти після всіх жахіть окупації протягом пів року, щоб вони не зазнали масових артилерійських і авіаційних ударів зі сторони ворога.

Виходячи з таких розрахунків, військове командування чітко виначає час, коли можна оголосити ці населені пункти вільними і такими, що перейшли під українську юрисдикцію.

Окупанти залишають після себе заміновану територію і це одна із основних загроз, яка може бути серйозною для тих жителів, які поспішають повернутися на ці території, тому ми не поспішаємо оголошувати про звільнення населених пунктів, щоб провести ретельну зачистку від диверсійних груп і від таких сюрпризів”, – розповіла Гуменюк. 

Схожі повідомлення

Збитки від львівського сміття на Хмельниччині – 186 тис грн

admin2

Смертоносні гриби. Двоє діток померли, ще двох дітей і їх вагітну матір рятують медики

admin1

Надувні човни: особливості вибору

admin

Кількість трагічних ДТП з дітьми зросла…

admin2

“Залишилися лічені години”: морпіхи просять світ вивезти людей із Маріуполя у третю державу

admin3

Морські перевезення з Китаю в Україну: ціни та нюанси

admin

Залишити коментар