16.5 C
Lviv
02.05.2024
Стрийщина

У селі на Стрийщині арештовано майно дружини нардепа, взятого під варту за підозрою у державній зраді

На Львівщині арештовано майно дружини нардепа, підозрюваного у державній зраді. Зокрема, за клопотанням поліцейських Львівщини накладено арешт на три земельні ділянки вартістю майже 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Як встановили слідчі відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції спільно з оперативниками Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, у 2009 році ділянку в одному з сіл району було незаконно передано у власність ТзОВ, бенефіціаром якого є 51-річна дружина народного депутата, підозрюваного у державній зраді. Сама жінка, згідно рішення РНБОУ, внесена в перелік осіб, стосовно яких застосовано санкції.

У подальшому земельна ділянка була незаконно поділена на три, які виходять за межі первинної, що завдало істотної шкоди інтересам держави.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

В рамках провадження на ділянки накладено арешт. Вирішується питання щодо передачі арештованого майна до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Досудове розслідування триває.

Схожі повідомлення

Для учасників АТО (ООС) оголошено конкурс стартап – проєктів

admin3

Місцевого мешканця, який “замінував” сільську раду, затримано

admin2

Чорнобиль і був, і є, або 35-ті роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС

admin3

На Дрогобиччині знайшли грибника … уже мертвого

admin2

Під час повітряної тривоги безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині.

admin3

Львів’янин зайшов в кафе … постріляти

admin2

Залишити коментар