16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

1 млн 105 тисяч грн: на таку суму 33-річний пройдисвіт з Самбірщини обшахрував довірливих мешканців 5-ти областей України, обіцяючи доставити з-за кордону автомобілі та посприяти у їх розмитненні

У Львові поліцейські повідомили про підозру зловмиснику, який видурив у громадян понад мільйон гривень. Зокрема, пройдисвіт отримував від потерпілих гроші за доставку та розмитнення автомобілів і зникав.

Шахрайську схему припинили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Про це інформує пресслужба ГУ Нацполіції України у Львівській області.

Встановлено, що раніше судимий 33-річний мешканець Старосамбірського району розміщував в Інтернеті фейкові оголошення. Зловмисник обіцяв доставити з-за кордону автомобілі та допомогти їх розмитнити. Проте, після отримання коштів на карткові рахунки припиняв зв’язок із потерпілими.

Таким чином він ошукав щонайменше дев’ятьох осіб, мешканців Львівської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей на загальну суму 1 105 000 гривень.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили речові докази.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Поліція закликає громадян бути обачними, аби не потрапити на гачок до шахраїв.

Схожі повідомлення

Унікальна екскурсія – проща до Галича – Крилоса

admin3

Сезон кабачків: топ смачних рецептів

admin2

Сервіс доставки їжі в Одесі: плюси та мінуси

admin

На Львівщині на сальмонельоз захворіли 26 людей: що робити у разі інфекції

admin3

Увага, розшук‼️ Поліцейські розшукують зловмисника, причетного до вчинення кількох кримінальних правопорушень

admin3

Чому селебріті обожнюють їсти боули? Користь, поживна цінність та неперевершений смак

admin

Залишити коментар