16.5 C
Lviv
29.05.2023
Стрийщина

Сезон кабачків: добірка оригінальних рецептів

Кабачки – найбільш вітамінний і корисний літній овоч. І доки він є, потрібно використовувати його по максимуму. Готувати кабачки просто, адже вони чудово поєднуються з іншими овочами та соусами. Щоб зберегти всі вітаміни, потрібно правильно їх приготувати. Ми подаємо добірку найбільш смачних, корисних і оригінальних рецептів приготування кабачків.

Кабачки із сметаною
Інгредієнти: 800 г кабачків, 200 г сметани, 1 яйце, 1 ст. л. борошна, 3 ст. л. соняшникової олії, 0,5 ст. води, 2 зубчики часнику, пара гілочок кропу, сіль та спеції за смаком.
Налити у миску соняшникову олію. Додати туди сіль та спеції. Дуже добре з кабачками поєднуються базилік та орегано. Кабачки вимити і нарізати кружальцями. Тепер перемішати все. Викласти кабачки на лист і відправити у розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 15 хвилин.
Поки кабачки випікаються, приготувати сметанно-часниковий соус. Кріп подрібнити. Часник роздавити та змішати зі сметаною, додати кріп. У цю масу додати яйце і борошно, потім води і ще раз ретельно перемішати.
Дістати кабачки із духовки. Викласти у глибоку сковорідку та залити сметанною заправкою. Поставити на повільний вогонь і довести до кипіння, не забуваючи помішувати.

Кабачки по-корейськи
Інгредієнти: 1 кабачок, 1 ст. л. борошна, 1 ч. л. паприки, 0,5 ч. л. гірчиці, 1 ст. л. соєвого соусу, 1-2 зуб. часнику, 0,5 ч. л. солі, 0,5 пучка кропу, спеції за смаком.
Кабачок нарізати скибочками. Перекласти в миску, додати борошно та паприку. Добре перемішати. Обсмажити кабачки на розігрітій сковороді з олією до готовності.
В окремій мисці змішти соєвий соус з гірчицею, додати натертий на маленькій тертці зубчик часнику. Всипати сіль, додати улюблену приправу (можна «Для шашлику», або трохи сухого базиліку, але це на любителя). Подрібнити кріп і додати у миску до соусу. Все перемішати до однорідності. Всипати у миску готові смажені кабачки. Дати кабачкам настоятися хвилин 10-15.

Млинці з кабачків
Інгредієнти: 800 г кабачків, 2 яйця, 1 ст. молока, 1-1,5 склянки борошна, пучок петрушки, 2 ст. л. рослинної олії, 1 ч. л. солі.
Кабачки натерти на найдрібнішій тертці. Можна подрібнити блендером. Дрібно нарізати зелень. Збити яйце із сіллю за допомогою блендера або віночком. Додати до збитого яйця молоко і перемішати. У ту ж ємність всипати просіяне борошно і збити тісто до однорідного стану. Влити тісто в миску з тертими кабачками. Додати подрібнену петрушку та дві ложки олії. Розігріти сковороду і випікати млинці..
Млинці з кабачків особливо смачні зі сметанним соусом: треба змішати 250 мл густої сметани з давленим часником і кропом.

Закуска з кабачків
Інгредієнти: кабачки – 2-3 шт., сир твердий – 200 г, морква – 2 шт., йогурт або майонез, сметана – 2 ст.л., часник – 2-3 зубчики, зелень кропу, сіль, перець, солодка паприка.
Кабачки нарізаємо на кружечки, не солимо. Обсмажуємо кабачки на олії з двох сторін до золотистого кольору.
Сиру моркву натираємо на дрібній тертці. До моркви додаємо натертий сир, подрібнену зелень і пропущений через прес часник. Солимо і перчимо на смак. Заправляємо майонезом або сметаною та перемішуємо масу.
Формуємо закуску: кабачок, начинка, кабачок, начинка, кабачок.

Новий рецепт з кабачків
Інгредієнти: 500 гр. кабачків, 150 гр. борошна, 3 яйця, пучок зелені, 180 гр. помідорів, 2-3 зубчики часнику, 100 гр. сметани або майонезу, за бажанням 60 гр. сиру, сіль, перець.
Кабачки натираємо на грубій терці, віджимаємо і перекладаємо в глибоку миску. Додаємо яйця, сіль, перець. Дрібно нарізаємо зелень (можна петрушку, кріп, базилік), додаємо до кабачків і все перемішуємо. Додаємо борошно і перемішуємо (консистенція тіста виходить досить густа). Викладаємо тісто на змащене олією деко і рівномірно розподіляємо по всій площі. Якщо є гарний папір для випічки, рекомендуємо скористатися. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
А поки займемся соусом: до сметани додаємо натертий сир, часник і перемішуємо. Кабачковий корж дістаємо, викладаємо на стіл красивою стороною вниз і змащуємо соусом (трохи соусу залишаємо), зверху викладаємо нарізані на кубики помідори і загортаємо в рулет. Зверху змащуємо соусом, додаємо трохи сиру, базилік і красивий рулетик готовий!

Кабачки у пікантному клярі
Кляр, до речі, повинен вийти досить густим, так він не стікатиме з кабачків і розтікатиметься по сковороді. Кабачки краще молоді, середнього розміру. Якщо ж овочі великі або трохи перестиглі, зніміть з них шкірку і виріжте серцевину. Кільця в клярі теж виглядають цікаво!
Змішати кефір із содою, додати соєвий соус, цукор та яйце. Додати борошно, перемішати, щоб не було грудок. Кабачки обсмажувати на сковороді з обох сторін.

Кабачковий торт
Інгредієнти: кабачок 1-2 шт, яйце2 шт, молоко 50 мл, сметана 150 г, пшеничне борошно 4 ст. л., сир домашній 100 г, помідор 2 шт, цибуля 1 шт, морква 1 шт, болгарський перець 1 шт, твердий сир 50 г, соняшникова олія 2 ст. л., сіль за смаком.
Очистити кабачки від шкірки та насіння. Натерти на середній тертці. Додати яйця, потім молоко, сіль, твердий сир, борошно – змішати. Приготовити кабачкові млинці
Цибуля. перець – дрібними кубиками, морква – на терку, протушити до 10 хв.
Приготувати крем – сметану збити з сиром, додати зелень.
Викласти млинець, змастити кремом, тушені овочі і знов млинець, тоді крем і нарізані помідори і таким чином викладати усі млинці. Наприкінці весь торт змастити кремом.

Кабачкова піца
Інгредієнти: кабачки — 400-450 грамів, сіль — ½ ч. л., борошно — 4-5 ст. л. з гіркою, яйце — 1 шт., сметана — 1 ст. л., помідор — 1 шт., ковбаса (шинка, м’ясо, фарш) — 80 грамів, сир — 80 грамів, цибуля — 1/3 шт., базилік — 1 гілочка, часник — 1 зубчик.
Кабачки натерти на тертці, посолити й перемішати. Залишити на 5 хвилин, щоб вони пустили сік. Кабачки добре віджати, додати яйце, сметану і борошно. Викласти кабачкове тісто на сковороду, змащену рослинною олією, обсмажити 10 хвилин під закритою кришкою на помірному вогні.
Ковбасу і помідор нарізати кільцями. Сир натерти. Часник і базилік дуже дрібно подрібнити.
Перевернути кабачковий млинець, викласти часник з базиліком, зверху половину сиру, далі ковбасу і помідори, і зверху половину сиру. Далі можна продовжити приготування на сковороді. Налити трохи води під кабачкову основу і накрити кришкою. Завдяки пару, що утворюється, сир швидше розплавиться. Можна перекласти запіканку на деко і запекти в духовці 5-10 хвилин до рум’яності.

Мармелад із кабачків
Інгредієнти: 500 г кабачків (вага без шкірки й насіння); 2 склянки цукру; 2 л води; 1 пакетик ванільного цукру.
Обберіть кабачки, видаліть насіння й наріжте дрібними кубиками. Зважте. Складіть у каструлю, залийте 2 л води. Доведіть до кипіння, всипте цукор, перемішайте.
Варіть на дуже малому вогні без кришки близько 1 години, періодично помішуйте. Кабачок повинен стати напівпрозорим, а сироп — сильно загуснути.
Перед закінченням приготування додайте пакетик ванільного цукру. Варіть ще 5 хвилин, потім зніміть із вогню. Остудіть, мармелад розлийте по баночках.

Консервовані кабачки на зиму
Інгредієнти: кабачки, парасольки кропу; часник, лавровий лист; перець горошком, духмяний перець; гострий перець; оцет 9% – 2 ст л на 1 л банку.
Маринад на 1 л води – 1 ст. л солі; 1,5 ст. л цукру.
Беремо кабачки (приблизно 5 кг), миємо й відрізаємо всі плодоніжки. Банки потрібно просто помити і висушити.
Кладемо в кожну банку по парасольці кропу, по 2-3 зубчики часнику, так само кладемо гострий стручковий перець (перець за бажанням, якщо не любите гостре, можете не додавати), по 1 лавровому листу в кожну банку, по 2-3 запашних перці, приблизно по 8 штучок чорного перцю горошком і так само за бажанням гвоздику. Кабачки нарізаємо кружечками товщиною трохи більше сантиметра і укладаємо в банки якомога щільніше, зверху можна ще покласти кріп, якщо залишився.
Ставимо каструлю на вогонь і даємо закипіти. Кожну банку заливаємо крутим окропом.
Потім накриваємо залізними кришками і залишаємо на 15 хвилин. Через 15 хвилин воду зливаємо і заміряємо, скільки вийшло рідини (виходячи з даного рецепту, виходить близько 2 літрів 700 грам), додаємо звичайну холодну воду до 3 літрів.
На кожен літр води сиплемо столову ложку солі (з маленькою гіркою), півтора ложки цукру. Все це добре перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім беремо банку, наливаємо в неї 2 столові ложки 9% -го оцту, заливаємо киплячим маринадом, закриваємо кришкою і закочуємо банку. Перевертаємо їх і добре укутуємо.

Корисний салат
Інгредієнти: кабачки, огірки, морква по 2 шт; кріп і зелена цибуля по хорошому пучку; часник, 2 зубчики; кунжут обсмажений, 1 ст.л; оцет яблучний, 80 мл., олія, 60 мл; перець чилі за смаком; сіль, 1 ч.л; перець і спеції; цукор, 0.5 ч.л.
Кабачки і моркву тремо на тертці для корейської моркви. Огірки теж тремо таким чином.
Ріжемо кріп і зелену цибулю, змішуємо з кабачками, морквою, огірками, пропущеним через прес часником і олією, оцтом, чилі, сіллю.
Всю масу добре вимішуємо і перекладаємо в банку, трамбуємо і заливаємо соком. Відправляємо в холодильник на 4 години настоюватися. Періодичні перевертаємо банку, щоб маринад просочував овочі. Салат виходить свіжим, хрустким, дуже ароматним і смачним, для шашлику дуже вдале доповнення. При подачі посипаємо обсмаженим кунжутом.

Кабачкова аджика
Інгредієнти: 3 кілограма кабачків; 1,5 кілограмів помідорів; 0,5 кілограма солодкого перчика; 0,5 кілограма моркви; 5 головок часнику; 2 ст. л. солі, 2,5 ст. л. червоного меленого перцю; 100 г цукру; 200 г олії соняшникової; 100 мл 9% -ого оцту.
Помідори перекрутити за допомогою м’ясорубки. З кабачків зрізати шкірку і теж перекрутити. Так вчинити з очищеним перчиком і морквою. Часник видавлюємо через прес.
Всі овочі з’єднати в одній каструлі. Всипати сіль, цукор і влити олію. Помістити каструлю з овочевою масою на вогонь середньої інтенсивності і варити 40 хвилин, періодично помішуючи.
Банки, в які ви будете розкладати аджику, повинні бути стерильними і теплими. Закрутити кришками ємності, перевернути, накрити чимось теплим і залишити на всю ніч.

Лечо з кабачків
Інгредієнти: кабачки, 3 кг; перець солодкий, 5 шт; гострий перець, 2 шт; часник, 2 головки; олія і цукор по 1 склянці; оцет 9%, ½ склянки; сіль, 2 ст.л; томатна паста, 500 мл.
Знімаємо шкірку з кабачків і прибираємо насіння. Кабачки і солодкий перець ріжемо соломкою. Гострий перець і часник подрібнюємо блендером. Змішуємо овочі з подрібненою масою та іншими інгредієнтами.
Добре вимішуємо масу, залишаємо на 3 години, періодично перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 40 хвилин.
Розкладаємо масу в стерилізовані банки, закручуємо щільно кришкою, перевертаємо і залишаємо остигати під рушником.

Домашній лимонад

Інгредієнти: цукор – 1 склянка, вода – 2 літри, лимон – 2 штуки, лайм – 1 штука, м’ята – пучок, лід.
Вичавлюємо сік лимону та лайму, отримуємо склянку соку.
Беремо склянку води і весь цукор та кип’ятимо до його повного розчинення. Чекаємо на охолодження сиропу.
Змішуємо у глечику воду, яка залишилася, сироп та гарно перемішуємо. Кидаємо до глечика усю м’яту та лід.
Смачного!
Шановні читачі, запрошуємо і вас поділитися з нами цікавими рецептами.

Схожі повідомлення

Освітянам Львівська обласна рада збільшить освітянську субвенцію

admin2

Спалах дифтерії в будинку-інтернаті смт. Розділ

admin2

Як у Львові “закрили” церкву московського патріархату

admin2

Новороздільський ФК «Новий Розділ»: перші підсумки в турнірі на «Кубок ЗСУ»

admin3

Продаються земельні ділянки біля озера «Барвінок» під дачі

admin3

28 березня – у Козівській громаді обиратимуть двох депутатів

admin2

Залишити коментар