16.5 C
Lviv
18.04.2024
Україна

Шершні-вбивці

На Закарпатті протягом одного дня зафіксували два схожі випадки загибелі внаслідок укусу комах: у Мукачеві 56-річного чоловіка другий день поспіль вкусив шершень, а у селі Вонігово на Тячівщині від укусу комахи помер 36-річний місцевий мешканець. В обох випадках постраждалі померли ще до приїзду швидкої. Остаточну причину смертей визначить судово-медична експертиза.

Як у п’ятницю, 22 липня, повідомили у Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги, обидва трагічні випадки сталися у четвер, 21 липня. За даними медиків, 56-річного мешканця Мукачева шершень вкусив уже вдруге, коли чоловік працював у саду: напередодні комаха вжалила його в око, медики врятували мукачівця, проте на наступний день повторний укус викликав анафілактичний шок. Рідні намагались надати допомогу чоловікові до приїзду «швидкої», але життя йому врятувати не вдалося,
інформує zaxid.net/news/

Схожий випадок стався у селі Вонігово Тячівського району, однак, що саме вкусило чоловіка, ще встановлюють, ймовірно, також йдеться про шершня. 36 річний місцевий мешканець зателефонував на «103» і поскаржився, що комаха ужалила його у потилицю. «Хоча чоловік почувався зле, однак медиків викликав тільки через годину після укусу. «Швидка» була на місці вже за 10 хвилин, але врятувати життя чоловіка не вдалося. Він помер ще до приїзду медиків», – йдеться у повідомленні «швидкої».

Остаточно причину смерті цих двох чоловіків встановлять судово-медичні експерти. Закарпатські медики зазначають, що з травня 2022 року «швидка» виїжджала на виклики щодо укусів комах вже понад 160 разів. Лікарі нагадують, що загалом для здорової людини укус комахи безпечний, але для алергіків та астматиків отрута комах може призвести до важких наслідків. Найбільш небезпечні укуси у голову, шию, грудну клітку, живіт. Це може призвести до набряку дихальних шляхів і смерті від задухи. Якщо після укусів комах у людини є раптові і сильні прояви алергії чи інтоксикації, потрібно негайно викликати «швидку».

Схожі повідомлення

Квіти на похорон – які обрати

admin

Ефективне лазерне лікування геморою: прогресивний підхід до проблеми

admin

Навчання в приватній школі Києва – інвестиція у майбутнє вашої дитини

admin

Екскаватори-навантажувачі – незамінна спецтехніка для будівельних робіт

admin

Українка перемогла у міжнародному конкурсі краси

admin2

Винятковий випадок — Міністр закордонних справ України Кулеба зустрівся з Байденом і Блінкеном у Вашингтоні

admin3

Залишити коментар