16.5 C
Lviv
25.04.2024
Стрийщина

Податки за туризм на Львівщині за перше півріччя 2022 побили рекорд

В ефірі ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ начальниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака розповіла про туризм під час війни та рекордні надходження до місцевих бюджетів від туристичного збору.

За перші місяці війни туристична галузь Львівщини змінила свою звичну діяльність і продовжує працювати так, щоб в тилу допомогти тим, хто прибув до нас із гарячих точок. Проте мешканці області та ВПО мають відпочивати фізично та емоційно, щоб мати сили і надалі протистояти ворогу та наближати нашу перемогу.

«Туризм – перші хто почали годувати та приймати на ночівлі вимушено переселених осіб. З перших днів війни ресторатори почали готувати гарячу їжу для переселенців. На сьогодні більше 5 млн гарячих порцій приготовано з початку війни. Туризм в час війни допомагає в тилу, тим кому сьогодні потрібна допомога і після нашої перемоги буде радо приймати гостей з усіх дружніх до нас країн» – розповідає начальниця управління туризму та курортів Наталя Табака.

Зараз же розробляються нові та вдосконалюються вже існуючі шляхи активного пішого та велотуризму, відкриваються кемпінги європейського зразка. Проте тенденція на початку року, згідно даних туристичного збору, свідчила про приріст туристів та дохідну частину від них.

 «Вже є перші цифри за шість місяців туристичного збору, на сьогодні це майже 20 млн грн. Це вимушена історія, це не зовсім туристи, це ті особи, які вимушено приїхали до нас, але є і ті, хто приїхав перезарядитися, оздоровитися і відновитися для того, щоб далі бути ефективним і допомагати на своєму фронті виборювати перемогу» – зазначає Наталя Табака.

За перше півріччя 2022 року туристичний збір склав 19 млн 774 тис грн, тоді як за аналогічний період 2021 року – 6 млн 756 тисяч, та був вищим, ніж аналогічний доковідний період у 2019 році – 7 млн 743тис.

Більше інформації про туризм на Львівщині та повне інтерв’ю можна переглянути за посиланням – https://cutt.ly/kLvQ9vX

Схожі повідомлення

Страшна звістка прийшла сьогодні до нашого села Київець: 28 жовтня під с.Вербове Запорізької обл. загинув наш Роман Козар

admin3

На Майдані Незалежності у Стрию експонується знищена бійцями Стрийської Сотні Січові Стрільці батальйону «Карпатська Січ» російська техніка

admin3

У Львові патрульні врятували самогубця

admin2

Внаслідок пожежі у Стрілкові отруїлась димом дівчина

admin2

СБУ виявила у «громадського активіста» з Львівщини тайник з вибухівкою та бойовими гранатами

admin2

У Добрянах на місці пожежі виявили труп

admin2

Залишити коментар