16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Які помилки слід остерігатися при ремонті житла

Не всім по кишені послуги професійного дизайнера інтер’єру , а тому багато хто в ремонті покладається лише на свій досвід та знання . Але якщо кваліфікації не вистачає , то часто допускається ціла низка помилок . У результаті інтер’єр виходить нудним , перевантаженим та некомфортним . Яких помилок слід уникати ? Якщо потрібен ремонт квартир у Львові звертайтесь до копанії РемонтДім.

Невдале зонування території

Безумовно , зонування приміщення разом із грамотним візуальним оформленням інтер’єру може стати відмінним рішенням . _ Але досягти потрібного результату непросто . Насправді частіше виходить навпаки .   Тому якщо у вас недостатньо досвіду та знань , краще направити енергію в інше русло , відмовившись від модного поділу на функціональні зони .

Більшість квартир з типовим плануванням мають невелику площу , а тому сильно не розгорнешся в кольоровому оформленні інтер’єру та виборі меблів .

Не захоплюйтесь яскравими акцентами та надто барвистими оздоблювальними матеріалами . У маленьких кімнатах має бути мінімум яскравих деталей . Ідеальний варіант – оздоблення в дуже світлих пастельних тонах , без будь – яких строкатих елементів .

Більше уваги освітлення

Якщо вікна з північного боку будинку і в приміщенні завжди панує « холод », тоді особливу увагу приділіть штучному освітленню . Основні джерела світла доповніть локальним освітленням . У зоні сну встановіть настільні лампи , поблизу дивана та крісел – торшери . Такий прийом дозволить гармонійно організувати простір і зробити приміщення світлішим .

Не економте на електрофурнітурі

Вимикачі та розетки – це не те , на чому варто економити . Ретельно продумайте схему розміщення електроприладів та розміщуйте розетки там , де ними зручно буде користуватися . Встановлюйте розетки із запасом . Проводи, що тягнуть, через всю кімнату не додадуть краси інтер’єру , до того ж це небезпечно .

Обережніше у виборі меблів

У прагненні уникнути тісноти і заощадити корисні метри багато хто укомплектовує квартиру малогабаритними меблями , що трансформуються . Такі меблі мають свої плюси , але крім багатофункціональності , також важливо враховувати загальну пропорційність простору . Не перевантажуйте приміщення меблями , особливо невеликі за площею кімнатки .

Чи потрібна ліпнина

У сучасному інтер’єрі модно використовувати ліпнину . Зрозуміло , в окремих випадках це дозволяє додатково наголосити на вишуканості смаку господаря та здивувати гостей . Але краще тричі подумати ,якщо вирішили наводити таку красу . Адже це не замок і не палац , а тому гармонійніше виглядатимуть простіші та лаконічні деталі

Уникайте перевантаженості інтер’єру Багато хто прагне застосувати якнайбільше цікавих прийомів , елементів декору та вишукувань архітектури . Але в компактних квартирах такий підхід загрожує перевантаженістю інтер’єру деталями . Максимум , що в маленьких квартирах можна дозволити настінна галерея у вигляді фотографій або картин .  Такі нюанси обов’язково підкреслять оригінальність інтер’єру та дозволять гармонійно організувати простір

Схожі повідомлення

Дев’ять місяців бюджетного року: підсумки на Львівщині

admin3

Кожен третій українець готовий взяти зброю до рук в разі нападу Росії…

admin2

Чи платити за різання ДСП чи можна впоратися самостійно?

admin

Крадіжка рідкісного діаманту вартістю 300 тисяч доларів та інші “подвиги” обійдуться зловмисникам у 15 років неволі

admin2

Львівська поліція затримала наркодилера із Запоріжжя з”товаром” на 1 млн грн

admin3

6-річна дитина загинула внаслідок російських обстрілів Маріуполя. ФОТОрепортаж

admin3

Залишити коментар