16.5 C
Lviv
29.03.2024
Україна

Робота в Польщі на заводі: особливості, вакансії, вимоги до працівників

Зростання цін на комунальні послуги та продукти, нестабільна економічна ситуація в цілому призводить до того, що багато людей виїжджають на заробітки до Польщі. Легальна робота в Польщі для українців на заводі гарантує стабільну оплату праці та повний соціальний пакет.

Особливості роботи в Польщі на заводі

Промисловість Польщі стрімко розвивається, а тому зростає і кількість робочих місць на підприємствах. Більшість польських заводів зосереджені в галузях:

  • машинобудування (верстатобудування, суднобудування);
  • автомобілебудування;
  • хімічна промисловість (виробництво добрив);
  • чорна металургія;
  • текстильна промисловість;
  • харчова промисловість;
  • виробництво електроніки.

Робота на заводі в Польщі характеризується відповідністю нормам та стандартам, а тому працівники мають хороші умови праці. Праця на підприємствах добре оплачується. Найчастіше виробнича лінія автоматизована, а в обов’язки працівника входить контроль за виробничими процесами та підтримка безперебійного функціонування механізмів або приладів.

Інколи підприємства пропонують своїм іноземним працівникам житло (безоплатне або з платнею за комунальні послуги), безкоштовний робочий одяг та взуття, а також безоплатний транспорт (найчастіше автобус), який возить на роботу та назад.

Робота в Лодзі, Гданську, Познані, Вроцлаві та Варшаві на заводах зустрічається найчастіше, оскільки ці міста – великі промислові центри Польщі.

Основні вимоги до робітників та розповсюджені вакансії на заводах

На заводі можлива робота в Польщі для українців без знання мови, адже це не є основною вимогою роботодавців. Основними вимогами є: вік (на деяких посадах), відповідальність, бажання працювати та витривалість, оскільки працювати необхідно по 8-12 годин на день, 6 днів в неділю. Ті, хто бажають влаштуватись за фахом на підприємство, повинні знати обладнання та мати навички роботи з ним.

Робота в Польщі на заводі підходить сімейним парам, жінкам та чоловікам. Найбільш розповсюдженими вакансіями є: працівник конвеєру, сортувальник, маркувальник, пакувальник, оператор виробничої лінії, водій, працівник складу.

Особливості працевлаштування в Лодзі

Місто Лодзь – один з найбільших промислових центрів Польщі. Вигідне географічне розташування між Краковом та Варшавою дозволяє мати велику кількість підприємств та фабрик, розгалужену транспортну сітку та комфортні умови проживання. Місцеві жителі доброзичливо ставляться до іноземних працівників, які приїхали на заробітки.

Вакансії для чоловіків є за фахом: токар, електрик, водій, будівельні спеціальності, фахівці з ІТ, інженери. За відсутності професії, можна влаштуватись різноробочим, працівником конвеєра і т.д Робота в Лодзі для жінок є в галузях: сільського господарства, обслуговування, туризму, текстильної та харчової промисловості.

Схожі повідомлення

СБУ завершила безпекові заходи на території об’єктів УПЦ (МП) у Львівській області: виявлено антиукраїнську літературу, що пропагує міжконфесійну ворожнечу

admin3

В Ірпені рашисти вбили батьків головного диригента Львівської опери

admin2

Втікав від суду півроку – затримали на кордоні

admin2

Екскаватори-навантажувачі – незамінна спецтехніка для будівельних робіт

admin

Що таке тест НІПТ та де можно його зробити вагітним у Києві?

admin

Кабмін перерозподілив понад 310 млн грн держбюджету для своєчасної виплати зарплати медикам

admin3

Залишити коментар