16.5 C
Lviv
29.03.2024
Без категорії

Чи варто купувати iPhone 13 Pro чи дочекатися випуску нового флагмана?

Серед iPhone нової лінійки непросто вибрати потрібний. Найпростіше, якщо хочеться придбати великий телефон. Тоді можна вибрати iPhone 13 Рro Max. Але якщо ви не тяжієте до великих смартфонів, то і iPhone 13 вам напевно сподобається! Розберемося, чим відрізняються смартфони і чи варто за них переплачувати. Може, обійтися звичайним iPhone 12?

  1. Має велику вагу незважаючи на маленький розмір

Мій досвід використання айфонів досить великий. Почав історію використання ще з iPhone 6 Plus, потім у мене був iPhone Х, XS і 11 Pro. Тепер у мене 12 Pro Max гик його розмірюючи звик.

Наприклад, айфон 13 128 гб Sierra Blue має дуже зручний формат. Він середнього розміру, але досить важкий через використання потужнішої батареї (тримає на 2-3 години довше), зручно лежить в руці, але, як і раніше, має маркі глянцеві боковини, але задня кришка зроблена з матового скла і не брудниться. Апарат має міцний корпус та скло Ceramic Shield, яке відмінно протистоїть ударам. Чи не радив би купувати для iPhone 13 Pro. Його використання позбавляє власника смартфона приємних тактильних відчуттів, які отримують від використання нової моделі.

2. Старий дизайн та новий колір

Коли вийшов iPhone 12 і 12 Proy нього був абсолютно новий дизайн, який відрізняється від попередніх моделей. iPhone 13 не отримав жодних особливих змін. Новий телефон відрізняється кольором корпусу (відтінок синього став м’якшим і наблизився до блакитного), і камерний блок став значно більшим, тому використовувати чохол від 12 моделі на новій не вийде. Змінилася форма блоку із датчиками. Ширина «чубчика» змінилася, вона стала вже, ніж у попередньої моделі.

3. Покращений екран

Фізичні параметри чубчика залишилися колишніми, такі ж рамки. Діагональ 6,1 дюйми зручна у використанні. Смартфон зручно тримати в 1 руці та керувати ним. Запас яскравості екрану став вищим, що підвищує зручність використання пристрою при яскравому сонці. Головною відмінністю 13-ої моделі став режим Pro Motion та підтримка частоти 120 Гц. Але система не використовує ресурсу весь час. Щоб заощадити заряд акумулятора, пристрій адаптується під вміст. Коли ви підкорите стрічку, анімація виходить максимально плавною, а при читанні тексту частота роботи екрана знижується до 10 Гц.

4. Про систему

На відміну від iPhone 13 у моделі 13 Pro рафічний прискорювач має 5 ядер. Модель 13 Pro оснащена різними обсягами пам’яті. Від 128 Гб до 1 Тб. Спочатку здається, що це неможливо великий обсяг пам’яті ля телефону, але враховуючи, що 60 секунд відео в режимі ProRes займає близько 6 Гб, стає зрозуміло для чого він потрібен. Передача даних із телефону можлива через хмару. Є роз’єм Lightning, але у 2022 році він уже практично не використовується.

5. Камера

Прорив у роботі камери був здійснений у моделі 12 Pro Max. У новому iPhone з 12 Мп камерою істотно не змінилося в роботі камери. Користувачі відзначають покращення якості нічної зйомки. Телефон став рідше використовувати нічний режим, а фотографує в автоматичному режимі. Ширококутна 12 Мп камера одержала макрорежим. Він автоматично вмикається при наближенні до об’єкта. Але, на жаль, спрацьовує не у 100% випадків. Змінилася діафрагма камери – 2,8, у попередній версії вона була 2,2. На практиці під час зйомки в приміщенні 12 iPhone кадри робить чіткіші, ніж 13 Pro. Необхідно придбати заряджання Зарядний пристрій більше не постачається. Раджу придбати GaN-зарядку або бездротову. З останньої ваш телефон заряджатися буде довше, але виглядає такий варіант технологічніше.

6. Купувати iPhone 13 чи iPhone 13 Pro?

При покупці версії Pro y вас з’явиться більше можливостей для створення відео та фотографій, екран з більшою частотою оновлення та потужніша батарея та приємний корпус зі сталі. Чи варто за це платити, кожен повинен відповісти сам. За базову версію ви віддасте 100 тисяч карбованців. Стільки ж коштує попередня версія та повний комплект аксесуарів до нього. Вважаю, що власникам версій 11 Pro та 12 Pro можна почекати 14 версії, яка вийде в оновленому дизайні.

Висновок

У новій версії iPhone 13 виробник максимально покращив камеру і для фото та відеозйомки. Якщо вам важливий цей параметр. Нових емоцій апарат вам не подарує, але комфорт використання підвищиться.

Схожі повідомлення

Як вибрати підвіс та кулон на свято?

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 24 листопада

admin

ЗМІ РФ як засіб пропаганди

admin

Онлайн оплата штрафів за порушення ПДР: швидко, зручно, ефективно

admin

8 грудня у Львівській області 588 мешканців захворіли на covid-19

admin

21 грудня у Львівській області 448 мешканців захворіли на covid-19

admin

Залишити коментар