16.5 C
Lviv
19.04.2024
Україна

Лікування пародонтиту – Медичний центр Oculus

Лікування пародонтиту (ПАРОДОНТОЛОГІЯ) — розділ стоматології, що займається профілактикою та лікуванням захворювань пародонту, а також захворювань слизової оболонки порожнини рота.

Пародонт – це група тканин, які оточують і утримують зуб на місці. Крім того, він призначений для захисту зубів від проникнення інфекції з інфікованої ясенної кишені або кореневого каналу.

Пародонтит – загальна назва пародонтиту. Це хронічне захворювання, при якому бактерії атакують наші ясна, що може призвести до серйозних змін у зубах. Це захворювання, при якому відбувається інфікування тканин пародонту, що в свою чергу призводить до запалення. В результаті запалення руйнуються тканини, які підтримують зуби. В результаті відбувається ослаблення кріплення зуба, а в гіршому випадку – його втрата.

В медичному центрі Oculus лікуванням пародонтиту займаються фахівці з багаторічним досвідом. Ми піклуємось про здоров’я своїх пацієнтів, а тому пропонуємо комфортні умови та доступні ціни на лікування пародонтиту у Львові https://oculus.lviv.ua/blog/feature-of-treatment/likuvannya-parodontitu/ ознайомтесь з детальнішою інформацєю на нашому сайті.

Причини виникнення пародонтиту

  • неправильний догляд за гігієною порожнини рота;
  • наліт, зубний камінь;
  • невдало підібраний раціон (дефіцит необхідних вітамінів і мінералів);
  • куріння;
  • зловживання алкоголем;
  • неправильний прикус, що призводить до змін пародонту;

Великий вплив на розвиток пародонтиту мають інші супутні захворювання, наприклад:

  • цукровий діабет;
  • порушення обміну речовин;
  • проблеми з кровоносною системою;
  • зниження імунітету організму.

Початок пародонтиту зазвичай протікає безсимптомно

Однак важливо звернути увагу на такі симптоми, як чутливість зубів до екстремальних температур, неприємний запах з рота, зміна смаку – неприємний присмак, незначний біль і кровоточивість ясен – особливо під час чищення зубів, запалення, почервоніння ясен, зменшення ясен., надмірне утворення нальоту, підвищена рухливість зубів.

Для лікування пародонтиту доцільно проінструктувати про правильний догляд за гігієною порожнини рота та усунути подразники. На ранній стадії пародонтиту рекомендується систематично видаляти зубний камінь (за рекомендацією лікаря або гігієніста), а також використовувати зубні пасти та рідини, призначені для гігієни ротової порожнини для чутливих зубів – індивідуально підбираються лікарем або гігієністом. Іноді необхідно проводити фармакологічне лікування (антибіотикотерапію).

Якщо пародонтит сильно запущений і кістки значно пошкоджені, потрібне негайне хірургічне втручання. Оперативне втручання, що проводиться для лікування запущеного пародонтиту, включає: кюретаж, гінгівектомія та операції на клаптях є більш просунутими. Крім лікування коренів і кишень ясен, проводяться також хірургічні корекції ясен і кісток, а також використовуються препарати, що дозволяють відновити втрачену кістку і тканини пародонту.

Стоматологічна консультація в нашому кабінеті складається з двох частин

Перша – це детальний медичний огляд лікаря. Інформація про ваше загальне здоров’я, ліки та хронічні захворювання допоможе визначити спосіб лікування.

Друга частина – детальне опитування та консультація. Наша головна мета – розпізнати проблему та потреби пацієнта.

Ми використовуємо багатопрофільний підхід, орієнтуючись не тільки на біологічне, а й на функціональне та естетичне лікування. При огляді ротової порожнини ми використовуємо новітні технології, зокрема лупи та стоматологічний мікроскоп, внутрішньоротову камеру. Також ми проводимо необхідний рентген, в тому числі комп’ютерну томографію.

Часто буває, що одного візиту на консультацію недостатньо, щоб скласти детальний план лікування з кошторисом, особливо коли пацієнту потрібне лікування у кількох спеціалістів. Детальний функціонально-естетичний аналіз з використанням моделей зубів і фотографій дозволяє повністю спроектувати і «приміряти» нову посмішку. Завдяки цьому методу пацієнт точно інформується, які етапи лікування приведуть до його нової, здорової та омріяної посмішки. Таким чином ми можемо організувати лікування пародонтиту відповідно до очікувань пацієнта та його фінансових можливостей.

План стоматологічного лікування є індивідуальним для кожного пацієнта. Лікар-стоматолог-пародонтолог врахує всі необхідні деталі та за необхідності проведе додаткову консультацію зі стоматологом-ортопедом, хірургом або ортодонтом.

Профілактика захворювань – це завжди найкращий спосіб попередити хворобу та полегшити лікуванння на рінніх стадіях. Тому, не зволікайте, звертайтесь в медичний центр Oculus, ми завжди раді Вам допомогти!

Схожі повідомлення

Житель Шумська спалив сміття … на 175 тис грн

admin2

Звернення до печерян

admin3

Не вщухає обурення українців через Хресну ходу у Ватикані за участі українки та росіянки

admin3

Про світлої пам’яті Андрія БАЛЯ у спогадах директора ФК «Карпати» Степана ЮРЧИШИНА та відомого волонтера зі США Романа ВОЛИЦЬКОГО

admin3

“Зелена карта” для вашого автомобіля для виїзду за кордон

admin

Сусідів попередив, сам не вижив: деталі загибелі підлітка в Одесі

admin2

Залишити коментар