16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

У Львові сотні містян та мешканців області взяли участь у вишколі в рамках загальноукраїнської кампанії “Не панікуй! Готуйся”

Хоча у перші січневі дні/тижні назагал і складалося враження, що реалізація Закону України “Про національний спротив”, який вступив в дію 1 січня, впроваджується надто повільно у ситуації нагнітання на кордоні України військ РФ, львіський досвід засвідчує, що цей процес набрав невідворотної сили.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОДА, В суботу, 5 лютого, на території Львівського стрілецького стенда (вул Єрошенка) відбувся вишкіл для цивільного населення від Штабу оборони Львівщини в межах загальнонаціональної кампанії “Не панікуй! Готуйся”, в якому взяли участь заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний та командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко.

«Наше завдання сьогодні гідно відстояти свою територію від загарбників. Тож при нагоді закликаю зголошуватись та укласти контракт для служби в резерві осіб від 18 до 57 років. При оголошенні воєнного стану, ви підготовленими зможете рішуче захистити себе та терени своєї області», – звернувся до учасників Валерій Курко.

Як зазначили організатори, головна мета заходу – підготувати населення до можливого наступу з боку країни агресора. Паніка та розгубленість наступає тоді, коли людина не знає алгоритму дій у надзвичайних ситуаціях. Зважаючи на те, що в Україні 8 рік поспіль триває війна, населення має бути підготовленим і саме тому, такі вишколи є необхідними.

Захід розпочали близько 12:00 год. На території стрілецького стенда вишикувались сотні учасників – львів’яни та жителі області. Серед них люди різного віку, чоловіки та жінки, з попереднім військовим досвідом та без. Усіх поділили на кілька підгруп.

«Приємно бачити, що сьогоднішній вишкіл зібрав стількох учасників. Це показує наскільки наша громада є свідомою та готовою в разі виникнення військової загрози стати на захист себе, своїх рідних та свого краю. Отримані під час вишколу знання та навички є безумовно корисними навіть в мирний час. Не дарма кажуть, що поінформований – значить озброєний. Впевнений, що такі заходи організовуватимуться частіше із залученням ще більшої кількості фахівців», – наголосив Віталій Загайний.

Упродовж вишколу діяли п’ять локацій, на кожній з яких спеціалісти навчали загальній військовій підготовці, правилам медичної допомоги, вогневій підготовці (стрільбам), саперній справі та основам тактики.

Нагадаємо також, що у четвер, 3 лютого, в межаж спільного засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих(померлих) захисників України при Президентові України та голів консутльтативних радпри ОДА напрацбовано алгоритм формування управління бригаби територіальної оборони (ТрО) та 7 батальйонів у кожному районі області. визначено механізм набору особового складу за контрактом та формування складу резервістів батальйонів шляхом набору на службу в резерві.

Схожі повідомлення

Окупація Криму – як це було

admin3

На менському напрямку на Чернігівщині знищено 20 танків військ РФ, біля Ріпок ще 10-15 одиниць ворожої техніки, – ЗСУ

admin3

День Молоді “переноситься” на 12 серпня

admin2

Сьогодні вночі росія вбила у Києві 9-річну дівчинку (інформацію уточнено), її 34-річну маму і 33-річну жінку

admin3

Денис Монастирський: “Водіїв перевірятимуть ретельніше”

admin2

Любомир БЕНДАС, військовий ЗСУ: “Дбай про душу, щоб залишитися людиною навіть серед пекла”

admin3

Залишити коментар