16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

На відкриття кризового центру у Новому Роздолі завітала заступник Міністра соціальної політики

Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства сьогодні, 28 січня, урочисто відкривала делегація – заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук, заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, міський голова Нового Роздолу Ярина Яценко, начальник Управління соціального захисту Галина Калінчук, директор територіального центру Галина Садова, начальник Управління з питань сімейної політики та співпраці з громадськими середовищами департаменту соціального захисту населення ЛОДА Уляна Дорош, заступник міського голови Нового Роздолу з питань діяльності органів виконавчої влади Ольга Ганачевська та численний колектив Управління соцзахисту і гості.

Яким довгим і складним був шлях від розвалин до сучасних нових, ідеально облаштованих кімнат кризового центру, розповість на сторінках “Вісника Розділля” Галина Калінчук, ідейний натхненник і організатор усього процесу від написання проєкту до останніх штрихів ремонту і умеблювання приміщень.

У центрі – актовий зал, кімната психолога і дитяча з кімната з унікальною інтерактивною “підлогою”, кімната-вітальня з великою кухнею і побутова кімната з усією необхідною технікою та 4 кімнати-спальні повністю укомплектовані потрібними меблями.

Денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства, розрахований на підтримку жінок не лише з Новороздільської громади, але і з суміжних (Миколаївської, Жидачівської, Розвадівської та Тростянецької), які опинились у скруті та потребують підтримки.

Делегація, до речі, прибула з Дрогобича, де сьогодні також відкрили при Дрогобицькому міському центрі соціальних служб спеціалізовану службу підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі – денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою.

Урочисте традиційне перерізання стрічки, виступи гостей, благословення отців Миколи Міджака, Ростислава Миги, Івана Рибка та освячення приміщень, музичне вітання співочого ансамблю “Мальви”.

Традиційності Різдвяної пори додала театралізована вистава водіння кози театру “Маска” БДЮТ (керівник Лілія Томащук).

Схожі повідомлення

Новий Центр вакцинації на вул. Стуса,2-а, день другий: протиковідне щеплення пацієнтів відбувається організовано і оперативно

admin3

«Знахідка» Ольги Берези

admin2

ФК “Новий Розділ” переміг на виїзді ФК “Старий Самбір” – 1:0 .Достойне завершення першого кола. Так тримати!

admin3

Ляльковий театр бібліотекарів – “поле популярності” рідної мови

admin2

Нові досягнення “Фоловею”

admin2

10 жовтня – громадські слухання по тарифу “на тепло”

admin2

Залишити коментар