16.5 C
Lviv
17.05.2024
Україна

Не хмільні думки, навіяні Зверненням Президента України Володимира Зеленського та заявою ексгенпрокурора Юрія Луценка

Напередодні бою головного годинника України, який ось – ось  мав сповістити про прихід нового 2022 року, традиційно слухав передноворічне Звернення  Президента України.

Вже другий рік поспіль теперішнього, шостого керманича Держави, Зеленського слухаю, переборюючи в собі розчарування та  бажання перемкнути «телик» на будь – який інший  канал, аби тільки  не бачити, як на мене, закомплексованого та  зденервованого актора, котрий з усіх сил намагається виконати роль Президента.  Але таки слухаю, бо так треба робити кожній притомній людині, незважаючи на своє ставлення навіть до такого Президента.

Щоразу раділа душа,коли у “кадрі” було видно, що гостями, яких запросив на новорічний вечір Володимир Зеленський, були високоповажані громадяни, хоча, очевидно, і з електорального поля «слуг народу», але  самодостатні, успішні  і самоствердні у різних  царинах діяльності. А також щоразу оповивав смуток , коли вслухався у звітно – вітальний дискурс Президента, бо мовлене було вправно підверстаним  набором тез, аби створити у аудиторії ( і присутніх, і мільйонів глядачів) позитивне сприйняття «батька нації». Що й казать: вправно підверстали звернення  невідомі спічрайтери  для вуст Президента. Власне, оцей лукавий зміст і став ключем стосовно присутньої аудиторії. Так виглядало, що поважаних особистостей, які представляли зріз суспільства, радше за все було використано як «масовку», яка наче стверджувала – так, і достойник – Президент такого ж ґатунку особистість.

Гм…ця «підводка» не спрацювала, причому, не тільки для вашого автора, а й судячи із відгуків, які заполонили соцмережі 1-2 січня, притомну частину українців.

Прикро, що не відразу збагнув, чим відрізняється звернення -2021 від звернення – 2020. Аж згодом прозріли затуманені поважною «масовкою» очі – чей же вперше з часу обрання на тлі, на якому з телеекрана до народу звертався Президент, не було видно Державного прапора України та не було чутно виконання Державного Гімну України.

Що й казать: скільки не кажи халва, а від цього солодше в роті не стане…

Далі, як усі посполиті громадяни держави, день – два справляв Новий рік. Звісно, по – новороздільськи. Містяни, яких можна вважати сіллю землі новорозділської, знають, що це таке. Отож, у цій круговерті вітань – побажань – тостів і «живих», і дистанційних,  вряди – годи у спілкуванні з ближніми торкався явно постановочного Звернення В. Зеленського. І звісно не міг впетрати, чому щороку обраний 73 відсотками українців «слуга народу» так чинить? Адже такого штибу Звернення радше  схоже на знущання, в першу чергу над собою. Про пониження таким спічем найвищого статусу найвищої у державі посади, схоже, і казать не треба.

А ще у ці святкові новорічні дні  переглядав свій улюблений «Цензор. НЕТ». Вже декілька років він для мене, як бром – це факт. І ось саме у  цьому Інтернет – виданні врешті знайшов одну із відповідей на запитання «Чому?». Зокрема, про це йшлося у інформації  «Путін має компромат на Зеленського – Юрій Луценко». Аби чогось не наплутати, переказуючи зміст вказаного тексту, бо ж новорічні дні і ночі самі знаєте, які короткі та чим насичені, подаю на суд читачів публікацію у Цензон.НЕТ» повністю.

«Путін має компромат на Зеленського» –  Луценко»

   «Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що президент України Володимир Зеленський хоче зустрітись з президентом РФ Володимиром Путіним через те, що той має на нього компромат».

Як передає Цензор.НЕТ, про це він заявив в ефірі програми Народ Проти на телеканалі Україна 24.

Луценко заявив: “Пан Зеленський дуже хоче один на один поговорити з Путіним. В такій ситуації, що у нього немає не те, що козирів, а навіть карт для розмови з диктатором Путіним. В нього немає нічого. Економіка падає другий квартал. Енергетика в стані предсмертного колапсу. Популярність – найнижча за весь період. Збройні сили забезпечені дизельним паливом на 18%. Тут тільки матюкатися хочеться”. 

“З чим він туди поїде? Мені здається, що така поїздка означає тільки одне – бажання закрити компромат на себе особисто. Той компромат, який має Путін і російські спецслужби проти нього. Не хочу говорити, який він, хоча дещо знаю”, – сказав Луценко.

Він також додав, що “відпускати туди президента України в такому стані один на один небезпечно”.

Окрім того, Луценко припускає, що після таких переговорів Зеленський скаже: “Дивіться, 175 тисяч війська не перейдуть кордон, але нам треба провести референдум і визнати автономний статус терористичних “республік”, я привіз вам мир, ніхто не загине”.

“Як це можна зупинити? Це шлях до смерті держави, а значить, смерті кожного її вірного громадянина”, – додав ексгенпрокурор. 

Джерело: https://censor.net/ua/n3308239

Якщо хтось подумає, що від таких висновків Луценка, завдяки якому, до речі, у часи, коли він очолював Міністерство внутрішніх справ України, у Новому Роздолі було відкрито повтноформатне міське відділення поліції,  зловтішився, то помилиться. Бо хоча припущення ексгенпрокурора багато що у діяльності Зеленського і пояснює, зокрема, і усі ці постановочні Звернення та всякі там «відосики», проте версія Юрія Віталійовича викликала ще більшу, аніж була,  тривогу. Бо ж «це шлях до смерті держави», як вважає Юрій Луценко.

Отже, з Новим Роком та Різдвом Христовим! Бо ж свята треба відсвяткувати, а далі тримати руку на пульсі, а порох – сухим…

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Колишній проректор одного з університетів Львівщини організував незаконну “схему” видобутку підземних вод, що завдало державі збитків на понад 2 мільйони 620 тисяч гривень

admin3

Конкретне рішення розширеної наради у Львівській ОДА: на позачерговій сесії облради розглянути питання фінансування тероборони Львівщини

admin3

Популярність електровелосипедів

admin

Буде вам Якутія, бл@ді

admin3

Легендарна «Пташка» жива! В мережі з’явилося перше відео про захисницю Маріуполя у російському полоні!

admin3

Портативні зарядні пристрої (повербанки): незамінний помічник у сучасному світі

admin

Залишити коментар