16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Правоохоронці успішно викривають зловмисників, які роблять «гешефт» на підробці сертифікатів про антиковідну вакцинацію

 На Львівщині судитимуть трьох мешканців різних областей за пособництво у підробці та використання підроблених сертифікатів про вакцинацію

Як повідомляє пресслужба ГУ НП України у Львівській області, крім того, від початку тижня дізнавачі Львівщини повідомили про підозру у використанні підроблених свідоцтв ще двом особам, а також відкрили ще одне кримінальне провадження за таким фактом.

Так, 47-річний мешканець Івано-Франківської області, перебуваючи на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребене», рухаючись на в’їзд в Україну з Республіки Польща, пред’явив підроблене свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19.

Слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 повідомили йому про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 27 – ч.3 ст.358 та ч.4 ст.358 (Пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – позбавленням волі на строк до п’яти років. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Також підроблені свідоцтва про вакцинацію були виявлені на пункті пропуску «Краківець» у 35-річного мешканця Львівщини, а також у 64-річної жительки Запорізької області на пункті пропуску «Грушів». Дізнавачі Яворівського районного відділу поліції повідомили обом про підозру в скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Крім того, дізнавачі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України за фактом виявлення підробленого свідоцтва у 31-річної мешканки Івано-Франківської області. А дізнавачі Яворівського районного відділу поліції повідомили про підозру 19-річній жительці Івано-Франківської області та 43-річному жителю Рівненської області у використанні завідомо підробленого свідоцтва про вакцинацію.

Схожі повідомлення

Сало – найкорисніший продукт! І хто би сумнівався?

admin2

Особливості цьогорічної вступної кампанії на Львівщині: що важливо знати

admin3

Загинув майор Бродовський. Осиротіло 4 дітей

admin2

Наслідки війни: з початку року в Україні знищили понад 41 тисячу вибухонебезпечних предметів!

admin2

На Закарпатті труну з тілом героя не пропустили у церкву УПЦ (МП?)

admin3

Зачерствілі крихти…

admin3

Залишити коментар