16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

Ох, вже це прискіпливе ТОВ «Нафтогаз Тепло». Утім, міська рада реагує адекватно і дієво, бо опалювальний сезон однаково важливий для усіх…

Дещо дивна колізія виникла у реагуванні адміністрації ТОВ «Нафтогаз Тепло»  на Розпорядження міського голови Ярини Яценко «Про початок опалювального періоду 2021-2022 років на території Новороздільської територіальної громади від 13.10.2021 року №219»  згідно з яким опалювальний сезон у місті та нашій тергромаді має стартувати з 18 жовтня.

Зокрема,  у понеділок, 18 жовтня, під час апаратної наради  Ярина Володимирівна повідомила, що адміністрація цього підприємства не поспішає виконувати вказане  Розпорядження, мотивуючи це тим, що, мовляв, вказаний  документ ще має бути затверджений відповідним рішенням міського виконавчого комітету. Утім, у попередні роки початок опалювального періоду регулювався лише відповідним розпорядженням міського голови. А тут така прискіпливість…

Звісно, юридична служба міськради, інші чиновники з юридичною освітою (наприклад, та ж таки Ярина Яценко, яка, зважаючи на чималий стаж роботи за фахом у «мерії» та  інших установах,  до тонкощів вивчила юридичні нюанси як  функціонування управлінського механізму ради, так і  взаємовідносин з іншими організаціями та підприємствами), могли б оскаржити вказану вимогу ТОВ «Нафтогаз Тепло». Звісно, за умови, якби на бюрократичну тяганину дозволяв час. Але ж часу катма, бо грядуть холоди, тому краще не сперечатися з  цим  надавачем  послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, а просто піти йому назустріч.

Власне, з цієї причини  понеділкова апаратна нарада , яка розпочалася о 10.00 год., проходила, як кажуть, за скороченою процедурою, а  вже о 10.30 год.  відбулося позачергове засідання виконавчого комітету, на якому одноголосно затверджено Розпорядження міського голови Ярини Яценко «Про початок опалювального періоду 2021-2022 років на території Новороздільської територіальної громади від 13.10.2021 року №219» у  пункті 2 якого зазначено: «Опалювальний період 2021 -2022 рр. у житлових будинках, об’єктах освіти, охорони здоров’я, об’єктах культури, об’єктах житлові – комунального призначення та інших об’єктах  на території Новороздільскої територіальної громади розпочати з 18 жовтня 2021  року.»

 І вже цього дня адміністрацію ТОВ «Нафтогаз Тепло» було поінформоване про вказане рішення виконкому, а надавач послуг після цього пообіцяв, що 18 жовтня тепло з Новороздільської ТЕЦ «піде» у місто. Власне, так і сталося.

Слід додати, що у міській раді на період опалювального сезону   створено робочу групу на чолі з першим заступником міського  Михайлом Гулієм, яка буде  оперативно реагувати на виклики, котрі можуть виникнути під час опалювального сезону.

Щодо послідовності запуску тепла у помешкання містян, то це  питання начебто  вирішено. Щоправда,  у зв’язку з проведенням в рамках реконструкції площі Героїв Майдану заміни інженерних комунікацій, протяжністю 320 метрів, то теплопостачання буде   з певним відставанням  буде. подано  у МБК «Молодість», 9 навколишніх житлових будинків та у СШ №2, а також тих, що розташовані нижче від Будинку культури – по пр. Шевченка та вул. Яворницького Як уточнила міський голова, у вказану частину міста тепло  буде подане тільки тоді, коли будуть виконані роботи із заміни труб, якими подається теплоносій із ТЕЦ. «На жаль, як повідомили виконавці робіт ( а це працівники цеху теплових мереж ТОВ «Нафтогаз Тепло» та підприємства   БМУ №8 «Укргазпромбуд» із с. Угерсько Стрийського району, які  виконують демонтаж теплотраси, що проходить «під площею», цей процес займе понад  тиждень часу, принаймні, так нам повідомили ремонтники », – зазначила Ярина Володимирівна.

Принагідно, міський голова відзначила конструктивну позицію адміністрації ТОВ «Нафтогаз Тепло», яка  у зв’язку із проведенням цьогоріч масштабної реконструкції центральної площі  на прохання міської влади  внесло відповідні зміни у графік проведення робіт із  заміни інженерних комунікацій і перенесло вказані роботи з 2022 року на осінь 2021 –го. Поміж іншим,  Ярина Володимирівна повідомила про цікаву деталь: під час виконання працівниками цеху теплових мереж ТОВ «Нафтогаз Тепло» перевірки стану труб було виявлено значний порив, а це означає, що  площу однаково довелося б «розривати»  після запуску теплоносія , аби «залатати» трубу.

Завершуючи коментар про  старт опалювального періоду, міський голова повідомила, що у районі «Бамівського» житлового масиву працівники ТОВ «Нафтогаз Тепло» оперативно усувають виявлені під  час гідравлічних випробувань декілька поривів. Також Ярина Володимирівна відзначила діяльне сприяння у вирішенні поточних питань, котрі виникають у ході підготовки до опалювального періоду адміністрації Львівської ОДА.

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

80-річний Геннадій Печенюк – очолив рейтинг УАТ за перемоги у велоперегонах за 2020-й рік у категорії «75 +»!

admin3

ФК “Новий Розділ” у гостях розгромив господарів поля – ФК “Дністер” (Кам”яне) – з рахунком 6:1! Вітаємо, віримо і надіємося на …футбольну фортуну

admin3

Михайло ПРИШЛЯК: « У 60-х ми таки були найкращі!…»

admin3

Новороздільська міська лікарня: здача крові і курси медичної допомоги

admin2

Лікування мистецтвом: 23 липня в МБК “Молодість” відбувся захоплюючий майстер-клас із виготовлення прикраси – СИЛЯНКИ- ЧОКЕРУ з БІСЕРУ

admin3

У неділю КСК “Берездівці” з рахунком 2:1 перемогли ФК “Березина”

admin3

Залишити коментар