16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

ТОП 10 необхідних речей для походу

Люди, давно захоплюються туризмом,але звичайно, не задаються питанням, що брати в похід, але для новачків подібні збори можуть стати справжнім головним болем. Однозначно можна сказати, в похід не слід брати зайвих речей, тому що навіть дрібна поклажа, що потрапила в рюкзак не «до речі» збільшує масу ноші.

10. Засіб проти комарів і кліщів

Якщо ви прямуєте в ліс, обов’язково потрібно взяти з собою засіб від кліщів! Це невелике доповнення до основного списку речей буде як не можна «до речі». Адже ці маленькі паразити дуже небезпечні для людського організму, так як несуть ризики інфекційних захворювань. А якщо запланований похід до водойми, не варто забувати про репеленти. Біля води в весняно-літній період дуже багато комарів.

9. Набори посуду, котел, складаний ніж

В умовах вилазки на природу, будь ви в горах, лісі, біля водойми, спеціальний посуд і столові прилади будуть точно затребувані. Посуд для приготування їжі на вогнищі виготовлена ​​з вогнетривких, ударопрочних матеріалів. Предмети посуду для подачі їжі мають особливу форму, за рахунок чого є з них зручно, продукти зберігають температуру (не відразу остигають). Столові прибори часто виконані в розкладному, ергономічному форматі. Часто це комплекти-зчіпки, що складаються з ножа, виделки, ложки, відкривачки.

Туристичний котел – це каструля, чайник, сковорода в одному «флаконі»! За допомогою цього нехитрого пристосування можна приготувати смачний повноцінний раціон, що складається з першого, другого страви і чаю, компоту, кави (на вибір). Тому збираючись в похід компанією, варто прихопити хоча б один туристичний казанок. Хороший похідний ніж – обов’язкова річ, яку взяти з собою потрібно. Без ножа в лісі, горах, біля річки буде складно.

Спеціальний складаний ножик – річ, за допомогою якої можна нарізати гілок для організації настилу, підточити кілочки для зміцнення тенту, намети, відкрити консервну банку, почистити рибу, овочі. Будь-який досвідчений турист знає, що хороший складаний ножик нерідко виручає в поході. Але, природно, користуватися ним можуть тільки повнолітні учасники подорожі.

8. Газовий пальник.

Сірниками або запальничкою не завжди просто розвести вогонь. Бажано брати з собою спеціальні туристичні сірники (краще запалюються) або звичайні, але важливо завбачливо захистити їх від вологи. У випадки дощу багаття потухне і ви залишитеся без вечері, для цього й існують газові пальники, їм не страшний дощ. А при поході в гори ніяк не обійтися без пальника, але вогнище не розпалити вище 3000 метрів.

7. Намет, спальний мішок, килимок

Який же похід без намету? Якщо ви йдете в ліс або на річку і плануєте повернутися додому до вечора, можна обійтися без цієї речі. Але в похід з ночівлею треба обов’язково взяти намет і не одну, якщо народу планується багато! Сьогодні на ринку туристичних товарів можна знайти намети кемпінгові, трекінгові, екстремальні, спеціальні для зимової риболовлі, мисливські, універсальні. Кількість місць в одному наметі варіюється від 1 до 4 (буває і більше, але це вже не похідна категорія наметів). Туристичні намети маловагі, компактні. Для новачків є саморозкладних конструкції.

Хороший спальний мішок забезпечить комфорт і тепло в нічний період. Туристичні «спальники» зроблені з міцного, водонепроникного матеріалу, який характеризується здатністю утримувати тепло. Мішки бувають різних типів: ковдру або кокон. Дитячі та дорослі спальники відрізняються тільки розміром. Зверніть увагу на температуру комфорту: вибрати можна найпростіший спальний мішок на синтепоні або професійний туристичний з нижнім порогом температури комфорту -10-15 градусів, на ультрасучасному синтетичному утеплювачі.

Туристичний килимок врятує туриста від холодної землі. Дно намету дуже тонке, а під час дощу або снігу ще й дуже холодну – поліуретановий туристичний килимок необхідний.

6. GPS навігатор або компас

GPS – необхідна річ, щоб не заблукати. Якщо збираєтеся в гори, навігатор може погано працювати, а ще можуть сісти батарейки в навігаторі, тоді вас виручить карта і компас.

Якщо впевнені що мережа добре покриває місцевість на якій ви будете відпочивати, можете скористатись GPS-навігатором на смартфоні. Також, безпровідні навушники будуть доповненням до вашого набору, щоб відсторонитись від шумного міста та насолодитись походом з улюбленою музикою. Якісні безпровідні навушники Apple ви можете придбати тут.

5. Продукти харчування й напої

У похід слід брати “перекушування” і продукти, які можна приготувати за допомогою туристичних пальників або на спеціальній похідної плиті. Наприклад, герметично упаковані консерви, крупи, сублімовані супи та каші, горіхи і сухофрукти, шоколад і згущене молоко, чай і кава. Швидкопсувних продуктів слід брати по мінімуму і лише в тому випадку, якщо є можливість зберігати їх придатність до вживання якомога довше.

4. Засоби захисту від сонця.

Вирушаючи в гори, варто взяти з собою захисну косметику від сонця, спеціальні гірські сонцезахисні окуляри і не забувайте про одяг з довгим рукавом.

3. Аптечка

У туриста обов’язково повинен бути з собою:

  • бинт; антисептичний засіб (перекис водню 3%, хлоргексидин);
  • медичний джгут;
  • нашатирний спирт;
  • таблетки від головного болю, діареї, температури.

Якщо в похід відправляються люди, які мають хронічні захворювання, обов’язково варто взяти з собою набір препаратів для компенсації гострої фази хвороби (наприклад, інсулін діабетикові, таблетки для шлунка хворому на виразку шлунку).

2. Туристичний рюкзак

Подорож не буде схожа, якщо в нього відправляються без рюкзака. У чому нести всі речі? Рюкзак повинен бути туристичний і ніякий інший варіант моделі не підійде. Справа в тому, що туристичний рюкзак місткий. У ньому передбачено розподіл навантаження. Сучасні туристичні рюкзаки оснащені дощовиками, мають анатомічно правильну форму. Відділення в таких рюкзаках розташовані так, щоб без праці можна було зручно помістити всю необхідну поклажу з урахуванням пріоритетів застосування.

1. Взуття

Перше місце рейтингу фахівці віддали взуття, тому що даний аксесуар може врятувати життя або як мінімум, не зіпсувати все враження від походу. Трекінговий взуття запобігає появи мозолів і захищає суглоби голеностопа від травми. Тим, хто вирушає в похід по скелястій місцевості вперше, хочеться порадити серйозно поставитися до вибору.

Вирушаючи відпочивати на природу, треба пам’ятати, що кожен відповідає за чистоту і здоров’я довкілля. Обов’язково слід прихопити з собою упаковку сміттєвих пакетів. Залишаючи місце відпочинку, всі відходи слід дбайливо упакувати в спеціальні мішки і відправити у відведене місце для збору відходів.

Схожі повідомлення

Кульові крани Breeze – гарантія надійності

admin

Домени та їх призначення

admin

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка вимагає від РФ негайно вивести війська з України

admin3

20-річчя візиту св. Папи Івана Павла II до Львова – привезуть мощі Святого та проведуть ряд заходів

admin2

Борошно: різновиди, сфера використання та критерії вибору

admin

«1 вересня школярі Львівщини повинні повернутися за парти і здобувати освіту»,–Олег Паска

admin3

Залишити коментар