16.5 C
Lviv
25.04.2024
Україна

4 кроки для вибору якісного кондиціонера

Кондиціонер – це обладнання, яке необхідно підбирати дуже відповідально, тому що він повинен забезпечувати саме той ефект по охолодженню або обігріву, який Ви від нього очікуєте. Оскільки обладнання купується на довгі роки (кондиціонери служать більше 10 років), необхідно, щоб воно відповідало найсуворішим вимогам.Повний асортимент якісних кондиціонерів ви знайдете за посиланням https://www.bnclimate.com Ми ж нижче представимо рекомендації про те, як вибрати найбільш підходящий для вас кондиціонер.

КРОК 1. Один зовнішній блок або кілька


В першу чергу, необхідно визначитися: Вам потрібна моно спліт-система (1 внутрішній блок з’єднується фреонопроводів з 1 зовнішнім блоком) або мульти-спліт система (кілька внутрішніх блоків з’єднуються фреонопроводів з 1 зовнішнім блоком). Якщо Ви хочете кондиціонувати 1 кімнату, то питання вирішується сам собою, і можна переходити до кроку 2. Якщо у Вас кілька приміщень, в які потрібно здійснити монтаж кондиціонерів – постає питання вибору. Основне і незаперечна перевага мульти-спліт системи – це всього один зовнішній блок, що значно спрощує процес узаконення кондиціонера і не псує дизайн фасаду будівлі великою кількістю зовнішніх агрегатів. Мультисистеми у всіх виробників (від китайських до Mitsubishi) виробляються з інверторним приводом компресора зовнішнього блоку (переваги інверторного кондиціонера: безшумно працює, краще економить (майже 30%) електричну енергію, служить довше, стабільно підтримує необхідну температуру). Якщо порівнювати вартість мульти-спліт системи (наприклад 1 зовнішній блок + 2 внутрішніх блоку) і двох аналогічних інверторних спліт систем, тобто 2 внутрішніх блоку + 2 зовнішніх блоку, то мультисистема буде коштувати на 20-25% дешевше. Однак, Ви можете замовити неінверторні кондиціонери (мульти-спліт системи без інвертора не виробляються) і тоді вартість 2 комплектів кондиціонерів буде меншою. У будь-якому випадку, простіше звернутися до наших інженерам, і ми запропонуємо Вам декілька варіантів.

КРОК 2. Вибираємо типи внутрішніх блоків системи кондиціонування

Після того, як Ви визначилися з кількістю зовнішніх блоків, потрібно вибрати необхідний Вам тип внутрішніх блоків і можливість установки в приміщенні.

КРОК 3. Встановлюємо необхідну потужність кондиціонера


Після того, як Ви вибрали найбільш підходящій для вашого будинку або квартири тип кондиціонера, потрібно встановити необхідну потужність обладнання. Для правильного підбору потужності потрібні професійні знання інженера, так як потрібно врахувати кілька параметрів – площа, сонячна у Вас сторона чи ні, кількість людей, які будуть знаходиться в приміщенні, техніка, яка буде там розташовуватися, кількість освітлювальних ламп і т.д. – тобто, розрахувати всі теплопритоки – але в спрощеному варіанті можна визначити потужність самостійно, виходячи з рекомендацій наведених нижче, або скористатися програмою розрахунку потужності кондиціонера на нашому сайті.

Основний параметр – площа приміщення. Підбір потужності кондиціонера здійснюється з урахуванням розмірів приміщення. Важливе правило: на десять квадратних метрів площі (за умови, що там присутні 1-2 людини і немає істотних джерел тепла) має припадати 1 кВт потужності кондиціонера при висоті стель 2,7-3,0 м. Тобто, якщо у Вас кімната або офіс до 20 кв. метрів – Вам необхідний кондиціонер холодопродуктивністю 2 кВт – модель мінімальної потужності у всіх виробників, в її маркуванні присутній цифра 20 (це потужність в кВт, значить, 2-2,1 кВт) або 07 (це потужність в британських теплових одиницях на годину; 1 кВт ≈ 3412 BTU / ч; 07 = 7000 BTU / ч = 7000/3412 ≈ 2,05 кВт). При підборі мульти-спліт системи потрібно звернути увагу на параметр потужності кожного внутрішнього блоку: потужність зовнішнього блоку дорівнює сумі потужностей всіх внутрішніх блоків.

Розглянемо основні теплопоступления в приміщення, які необхідно “гасити” холодопроизводительностью кондиціонера. Для підбору необхідного по холодопродуктивності кондиціонера треба розрахувати тепло, яке надходить до приміщення від сонячної радіації, освітлення, людей, оргтехніки і т. Д.

КРОК 4. Зверніть увагу на енергоефективність системи кондиціонування – тобто, побутовий кондиціонер або без інвертора

При покупці більш енергоефективною системи кондиціонування, питання зводиться – купити кондиціонер з інвертором або без інвертора. Вартість інверторних спліт-систем на 30% вище, ніж кондиціонерів без інвертора, однак, інверторні кондиціонери мають ряд переваг, одним з яких є значна економія електроенергії (від 15 до 50% річного споживання кондиціонера) за рахунок автоматичного вибору оптимального режиму роботи. Проблема не тільки в економії енергії, що для Білорусі не є таким актуальним, як для Японії або Європи, де тарифи на електрику вище і існують держпрограми компенсації витрат при використанні енергоефективного обладнання. Для білоруського споживача більш важливий показник пускового струму – навантаження на мережу при включенні кондиціонера.

Схожі повідомлення

Зелена карта на авто в Європу з України: Як правильно оформити та що варто знати

admin

Виступ Президента України Володимира Зеленського перед депутатами Європарламенту

admin3

Вчорашня масована атака на Україну: на Львівщині вражено 3 об’єкти критичної інфраструктури, 1 постраждалий у важкому стані

admin3

Затримано причетного до вбивста студентки…

admin2

Продається (недорого!) діюче меблеве виробництво площею 1500 кв. м

admin3

«Неможливо подолати коронавірус, ігноруючи його», – Орест Чемерис

admin3

Залишити коментар