16.5 C
Lviv
20.04.2024
Стрийщина

Плата за землю: які підстави для нарахування земельного податку

 Миколаївська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

      Центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин та у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, у сфері будівництва щомісяця, але не пізніше 10 числа наступного місяця, а також за запитом відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки подають інформацію, необхідну для обчислення і справляння плати за землю, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

      У разі подання платником податку до податкового органу правовстановлюючих документів на земельну ділянку, відомості про яку відсутні у базах даних інформаційних систем, сплата податку фізичними та юридичними особами здійснюється на підставі поданих платником податку відомостей до отримання податковим органом інформації про перехід права власності на об’єкт оподаткування. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

      Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, до 01 лютого повинні подавати до податкового органу (за місцезнаходженням земельних ділянок) переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік, а також інформувати відповідні податкові органи щодо укладення нових або внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання,  до 01 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

       Форма надання інформації затверджена Міністерством фінансів України.

Микола ФЕРЕНЦ, начальник  Миколаївської ДПІ

ГУ  ДПС у Львівській області                                                                                                

Схожі повідомлення

Господарська будівля горіла в Ходорові

admin2

Смертельна ДТП: у м. Сколе зіткнулися легковик «Volkswagen Polo” з вантажівкою «Mersedes-Actros». Загинув водій автівки

admin3

Населення Львівщини зменшується

admin2

У Стрию взяли під варту вбивцю двох людей, який хотів спробувати як це вбивати

admin3

Очільник Львівщини Максим Козицький відвідав ДМЗ «Карпати»

admin2

До організаторів незаконного перетину кордону чоловіками долучився і львівський медик

admin2

Залишити коментар