16.5 C
Lviv
25.04.2024
Україна

Герой України Друг Душман. Пам’ятаємо.

Цього дня 17 квітня 1970 року в місті Одеса народився Володимир Дмитрович Галаган, майбутній славетний доброволець Правого Сектора, потім легендарний заступник командира 8-го окремого батальйону УДА “Аратта”. Друг Душман відійшов до Небесного Батальйону 14 червня 2018 року, але він назавжди у пам’яті України.

Володимир був учасником війни в Афганістані. До 1990 року служив у морській піхоті в Севастополі. Коли російські терористи окупували Крим- пішов у військкомат, але там отримав відмову. Тоді Володимир Галаган пішов у Одеський міський осередок «Правого сектора» і так розпочалось його щільне потужне служіння Україні в рядах добровольців, аж до смерти.

Друг Душман боронив Батьківщину з серпня 2014 року, воював у Пісках (позиція «Небо»), під Маріуполем — Водяне, Широкине, Гнутове; неодноразово виконував завдання із розвідки у «сірій зоні».

20 лютого 2016 року поблизу Широкиного разом з бійцями 54-ї бригади провів легендарну операцію, в результаті якої було полонено 8 терористів і 3 знищено. За 4 роки на передовій переніс 11 поранень і контузій, зазнав травми хребта, витягуючи на собі побратима.

Витягуючи на собі з поля бою пораненого товариша, травмував хребет. В подальшому це спровокувало онкологічне захворювання – метастази проросли майже в усі хребці. Це з’ясувалося на обстеженні в обласній лікарні м. Дніпро, з якої «Душмана» переправили в Київський центр раку, а потім – у рідну Одесу. Він розпочав курс хіміотерапії, сім’я шукала можливість виїзду на лікування за кордон. Та хвороба виявилась сильнішою, у ніч з 13 на 14 червня 2018 року він помер у реанімаційному відділенні Одеської лікарні.

Син Друга Душмана- Віктор Галаган продовжує славну справу батька у рядах добровольців.

Указом № 26 від 16 грудня 2017 р. нагороджений відзнакою “Народний Герой України”, медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України», відзнакою “За оборону рідної держави”, почесним знаком “Маріуполь. Відстояли – Перемогли”.

На превеликий жаль, на сьогоднішній день Героя, який зробив величезний внесок збереження державности України- офіційно не визнано Учасником Бойових Дій. А за його місце в історії і за статус сім’ї захисника України змагають побратими і посестри, оббиваючи пороги високопосадовців. Впевнені, це питання часу!

Вічна Пам’ять Герою!

Схожі повідомлення

За 8 листопада на Львівщині зафіксували 1352 нових випадки COVID-19. Госпіталізували 345 осіб

admin3

“Українське відродження”: вікно в українську культурну різноманітність

admin

Герой України Степан Тарабалка не є Привидом Києва, – Командування Повітряних Сил

admin3

За кожен підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19 мешканець Львівщини брав 1000 грн. Триває досудове розслідування

admin3

Гетманцев – ворог України!

admin3

Блаженніший Любомир ГУЗАР про Новий РІК

admin3

Залишити коментар