16.5 C
Lviv
25.04.2024
Україна

На що звернути увагу при виборі дивана

У кожній квартирі диван займає певне місце. Для кого-то це просто елемент необхідності, для кого-то він має важливе значення і є центральною точкою всього інтер’єру. Насправді диван одночасно виконує безліч функцій: це і місце відпочинку, і місце, де збираються господарі і гості. У вітальні за диваном проводиться найбільше часу, навіть у порівнянні з кухнею або ванною. Але, на відміну від предметів інтер’єру інших кімнат, до вибору дивана кожна людина підходить досить посередньо. Велика увага приділяється зовнішньому вигляду, але ніхто не замислюється про «внутрішньому світі» дивана. Хоча якісна м’які меблі – не найдешевша річ і купується мінімум на кілька років.

Як вибрати той самий, що ідеально підходить під дизайн квартири диван і на що слід звернути увагу в першу чергу? За порадою ми звернулись до експертів з інтернет магазину ilux . Замовити консультацію у професіоналів та купити двоспальний диван на ilux ви можете за посиланням https://ilux.net.ua/

Пружини – відлуння минулого?
Протягом кілька десятків років пружинні блоки забезпечували дивани належної пружністю. Такі конструкції мали значну вагу, проте забезпечували певний рівень комфорту. Згодом диван починав псуватися, просідати і втрачати колишню пружність. У нього з’являвся неприємний скрип і опуклості, які так і норовили вирватися назовні крізь оббивку.

З приходом на ринок пінополіуретану (ППУ), який відрізнявся своєю високою еластичністю, пружини в виробництві м’яких меблів стали застосовувати набагато рідше.

Не кожен поролон, що блищить!
Ви не повірите, але це так. Матеріал, який запав у душу народу, як «поролон», має різну текстуру і фізико-механічні властивості. Сучасні наповнювачі з пінополіуретану зберігають форму і не зношуються досить довго, тоді як дешеві аналоги швидко просідають.

Уточніть у продавців в магазині м’яких меблів, чим наповнений той чи інший диван, якої марки наповнювач, його щільність і ступінь жорсткості. Оптимальна щільність основного шару повинна бути не менше 30 кг / м3.

На жаль, багато виробників диванів намагаються заощадити на всьому і тому використовують матеріали з щільністю набагато менше необхідної.

Без деталей нікуди
При виробництві наповнювача використовуються різні технології, через які частина осередків всередині можуть бути закриті. Це означає, що всередині може бути багато бульбашок повітря. Це негативно позначається на мікрокліматі, так як значно зменшуються повітропроникність і вологостійкість наповнювача. Сучасні марки відрізняються технологіями, при яких практично всі осередки залишаються відкриті.

Гарантія довговічності
Не пропустіть з уваги точний гарантований термін експлуатації пінополіуретану. Буде дуже прикро, якщо диван прийде в непридатність вже через пару років.

Пам’ятайте, що при виборі дивана особливу увагу необхідно приділяти не тільки зовнішньому вигляду дивана, але і його внутрішньої складової.

Хороший диван – це поєднання міцної і приємною оббивки, надійної фурнітури і якісного наповнювача.

Схожі повідомлення

Архітектура Львова

admin

Три Герої Небесної Сотні народилися у різні роки, але загинули за Україну у один день одного року – 20 лютого 2014-го. Сьогодні їх вшановували на Личаківському Меморіалі

admin3

Заморожені сотні мільярдів Росії мають піти на повоєнне відновлення української економіки, – Порошенко. ВIДЕО

admin3

Через невивірений маневр загинули водій «Nissan X-trail» та пасажир

admin3

Які є додаткові функції Hitachi

admin

У Червонограді правоохоронці викрили громадянина Азербайджану, який незаконно перебував на території України

admin3

Залишити коментар