16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

Пора прибрати хащі побіля і на території міського басейну. Бо душа болить споглядати на цей бардак

Тиждень тому  у редакцію завітала постійна читачка «Вісника Розділля» в усіх версіях (паперовій, ФБ та «сайтівській») Марія Кузьо і запропонувала порушити у газеті актуальну, особливо напередодні пасхальних свят, тему благоустрою. Звичайно, газетярі підтримали намір небайдужої мешканки. Отож – пряма мова пані Марії:

  – От прочитала повідомлення у фейсбуці, що в суботу має відбутися толока, що будуть прибирати декоративне озеро. На жаль, вже не встигну попрохати організаторів цього дуже потрібного заходу, аби під час вказаної толоки  небайдужі новороздільці принагідно прибрали територію і біля міського басейну. Цей чималий відрізок від Будинку культури і вниз до сходів на бетонну доріжку, що веде до храму, повністю захаращений. Взимку, коли бульдозер прибирав  з дороги сніги, то згорнув його на узбіччя поруч басейну. І тепер тут суцільне звалище всілякого непотребу, де можна і травми зазнати, і якоїсь «зарази» набратися (це стосується дітей, які полюбляють  робити пригодницькі походи у схожі хащі).

Щодо басейну, то тут, як кажуть, повний розгардіяш (це надто м’яко сказано). Після того, як звідти зняли охорону, то важко описати, що там чиниться: все, що металеве, в тому числі і паркан, зрізають, аби здати на металобрухт,  пластикові вікна познімали з рамами, електропроводку та вентиляційні короби позривали, як кажуть, «з м’ясом».  Просто душа болить, адже у попередні два роки там було чимало відремонтовано  в рамках якоїсь програми реконструкції цього об’єкту (точніше не можу сказати).

 До речі, минулого року ми з сусідом Василем робили тут свою «толоку»:  те, що ближче до дороги, згрубша  прибрали, повирубували, але того, звісно, замало. Зараз він перебуває в Польщі на роботі, тому дати із цим бардаком раду не зможу. Та і зимно ще доволі.

 Можу додати, що на території басейну утворилася така собі «вільна зона» для всякого роду любителів «оковитої» та  іншого дурману. Коли потепліє, то для цієї публіки тут буде справжня оаза.

Було б добре, якби цьогоріч і  тротуар, що побіля наших будинків, врешті  «відгородили»  від дороги, яку, слава Богу, відремонтували минулого року, бордюрами. Це дуже потрібно, бо коли ллють дощі, то з дороги води переливаються до  крайніх будинків вулиці Шашкевича.

А щодо міських толок, то, звичайно, така ініціатива нової влади корисна і необхідна.

Марія КУЗЬО

Схожі повідомлення

Знаки спортивної долі, або Як одне рішення  юної роздолянки Марічки Гошилик посприяло її успішному поступу у великий волейбол

admin3

РОЗПОРЯДЖЕННЯ №  128

admin3

Трудовий колектив «Водоканалу»: «Думи мої, думи мої, лихо мені з вами…», або Про заборгованість по зарплаті

admin3

Благоустрій від підприємців Василишиних: хоча і затратний проєкт, зате зручний – і для відвідувачів магазину «ОНЛАЙН», і просто для людей….

admin3

“В єдності – ми сила!” – під таким девізом в костелі Воздвиження Чесного Хреста в с. Берездівці відбулася канонічна візитація архієпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського за участі провінціада Польських Отців Сальваторіанців о. Йозефа Фіґєля SDS.

admin3

Долучайся до Молодіжної ради – прийом заяв триває

admin2

Залишити коментар